StoryEditorOCM
Hranaekonomska računica

Ovu hranu baš nikada se ne isplati naručiti u restoranu! Izračunali smo koliko ćete preplatiti svaki zalogaj, da smiju, i sami kuhari bi vam savjetovali da se radije počastite nečim drugim

Piše M.Dr.
17. listopada 2019. - 00:59
manistra

Kada jedete u restoranu, pitate li se ikada vrijede li neke od ponuđenih jela s menija onoliko koliko ih plaćate? Ruku na srce, za neka jela stvarno je potrebno bezbroj sastojaka, ponekad za neke od njih valja i platiti više, pa je i jelo automatski skuplje, a takva cijena i opravdana.

No cijene nekih od jela sigurno ne drže vodu. Izdvojili smo ih nekoliko, one kojima se velika većina uglavnom, barem ljeti, jednom ili dvaput počasti.

Jaja:
Dvaput razmislite prije nego što naručite omlet sljedeći put kada izađete na doručak. Prema informacijama  'brbljavih' kuhara, zarada od jaja penje se i do 80 posto.

Desetak jaja u trgovini kod nas doma, koštat će svega 15-ak kuna, možda malo skuplje, ako su domaća, no stvarno nije problem problem baciti dva jaja na oko doma, ili napraviti frit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:18