Korisna informacija za sve strastvene pivopije: ako imate problema s nadutošću, ili vam se već formirao famozni pivski trbuh, vjerojatno svoj omiljeni hmeljni napitak nepravilno ulijevate!
Naime, stručnjaci su došli do zaljučka da je općeprihvaćeni način ulijevanja piva u čašu – onaj da se malo nakrivi, pa polako ulijeva kako bi se izbjeglo stvaranje pjene – pogrešan!
"Pivski ekspert" Max Baker tvrdi da na taj način, to jest izbjegavanjem stvaranja pjene na vrhu čaše, zapravo "zarobljavamo" ugljikov dioksid u pivu. Na taj način plin dospijeva u naš trbuh, a ako uz ispijanje tog "obespjenjenog" piva konzumiramo grickalice, efekt se pojačava, poručio je Baker.
Hrana, naime, provocira pivo, koje u našem trbuhu otpušta plin jer nije izbačen pravodobno, u čaši. I eto belaja.....
StoryEditorOCM
HranaMudro toči
Muči vas nadutost dok pijete pivo? Razlog bi mogao biti način na koji ga ulijevate u čašu: evo kako izbjeći 'pivski trbuščić'
9. siječnja 2018. - 09:32
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....