StoryEditorOCM
HranaŠTO KUHATI?

Kremasta palenta s jednostavnim umakom od gljiva za ručak ispod 30 minuta, donosimo recept

Piše MOZAIK SD
18. studenog 2022. - 14:02

Ako nemate puno vremena ovoga vikenda Dobra hrana vam predlaže jednostavno jelo koje ćete vrlo brzo pripremiti. Gljive neka budu sezonske i aromatične...

SASTOJCI:

1 poriluk

2 režnja češnjaka

300 g gljiva

300 g palente

voda ili povrtni temeljac

70 g maslaca

50 g parmezana

Sol i papar

PRIPREMA:

Na maslinovu ulju pirjajte poriluk nasjeckan na kolutiće. Dodajte protisnuti češnjak i pustite da poprimi boju, a zatim dodajte i očišćene i nasjeckane gljive. Pustite da se sve zajedno krčka i ako je potrebno, dodajte malo temeljca. Začinite soli i paprom, dodajte i začine poput timijana pa maknite s vatre. Dok se gljive pirjaju, u vrućoj vodi ili temeljcu skuhajte palentu. Miješajte cijelo vrijeme i pred kraj dodajte maslac i parmezan. Začinite soli i paprom i poslužite uz gljive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2024 10:00