StoryEditorOCM
HranaTAJNE ZANATA

Ivan Pažanin je otkrio svoje trikove za najbolji prvomajski roštilj: kad ga izvadite iz marinade, meso obrišete, što mnogi ne čine...

Piše Iva Habek/JL
30. travnja 2021. - 20:26

Iako se priprema roštilja često smatra najlakšom stvari na svijetu, to baš i nije tako - piše Iva Habek za Jutarnji list.

Ukusan roštilj za većinu Hrvata nezaobilazna je prvosvibanjska tradicija. Iako se njegova priprema često smatra najlakšom stvari na svijetu, to baš i nije tako. Za dobar je grill ipak potrebno malo vještine i iskustva, pa tako svaki roštilj majstor ima vlastite trikove. Ima ih i slavni splitski chef Ivan Pažanin (36), koji je za Jutarnji otkrio tajne svojih savršenih gradela - od dalmatinske marinade do idealnog priloga.

Dobar se roštilj treba isplanirati pa prije paljenja vatre treba na vrijeme promisliti o odabiru mesa. Najbolje je nabaviti svježe, a ne zapakirano meso, a treba voditi računa i o količini.

- Što se tiče pitanja koliko je mesa potre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:46