
Nemalo puta nam se dogodilo da smo nešto hrane kupili višak, pa da smo je na kraju morali baciti. Ovakav slučaj često se događa sa sirom, kojeg većina ljudi uvijek ima u hladnjaku jer odlično ide uz sendviče, tjestenine i druge delicije.
A ako ste shvatili da nećete moći sve pojesti te da će se osušiti i izgubiti okus, možete ga zamrznuti. Naravno, morate to učiniti na pravi način, piše prva.rs.
Naribajte sir, spakirajte ga u vrećice za zamrzavanje i pazite da istisnete sav zrak. Jer ako to ne učinite i ostane tako kako jest, sir će se raspasti.
Kada vam zatreba, samo ga dodajte iz zamrzivača u umak kako biste dobili dodatni okus. Inače, sir u zamrzivaču može biti najviše pola godine i kad ga izvadite za nekoliko sati bit će kao nov.
Najbolje bi bilo da na ambalaži napišete datum zamrzavanja. A ima joj lijeka i ako je već malo otvrdnula i počela se sušiti. Nemojte ga baciti, već ga stavite u posudu i prelijte mlijekom, piše prva.rs.