StoryEditorOCM
HranaNEOBIČNA KOMBINACIJA

Hobotnica u bundevi zvuči možda čudno, no ovaj neobični recept trebate isprobati, super je za jesenske dane

Piše MOZAIK SD
18. studenog 2022. - 09:52

Jesen je vrijeme bundeva, a kada bundevu spojite s hobotnicom dobit ćete odličan obrok, iako se na prvu možda čini nespojiva kombinacija. Mnogi bundevu koriste kako bi od nje skuhali krem juhe, pržili je izrezanu na tanke ploške, u razno raznim slatkim i slanim pitama, a mi vam donosimo recept kako bundevu iskoristiti ‘umjesto peke’. U njoj, naime, u svojoj kućnoj pećnici možete ispeći hobotnicu, piše doktorehitno.hr.

Potrebno vam je:

Jedna oveća okrugla bundeva

Hobotnica čija će veličina ovisiti o zapremini bundeve kada je izdubite

2 dcl maslinovog ulja

2 dcl bijelog vina

3 suha lovorova lista

Sol i papar

Priprema

Ovećoj bundevi odrežete vrh, na način da vam on ostane kao poklopac. Bundevu izdubite tako da vam na kori s unutrašnje strane ostane tri-četiri centimetra njezinog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:05