StoryEditorOCM
HranaPOVRATAK U POVIJEST

Cetinjanin Marko Đurašević napustio je vrhunske svjetske restorane i skrasio se u Splitu: Radim jela kakva su služili i Dioklecijanu! Čuvanje je ključ

23. kolovoza 2020. - 15:55
'Konkurencija u svijetu je velika i nemilosrdna. Dok sam čekao na razgovor, gazda je otpustio 18 ljudi!'Nikola Vilić/Hanza Media

Marko Đurašević, vrhunski chef koji je nakon 23 godine karijere po najboljim svjetskim restoranima, od Španjolske, preko Velike Britanije i SAD-a, za sebe, suprugu i troje malene djece, izabrao mirniji život u Splitu, nije kao dječak trčao po dvorištu, nego je radije gledao što mu rade majka i baka u kuhinji. To ga je valjda i odredilo.

– Majka i baka bile su Vukovarke i sjajno su radile domaće kobasice, tjestenine, kruh... S druge strane, crnogorski dio obitelji vješto je pravio sireve, jogurte... Sve je to mene oduševljavalo – kaže Đurašević, koji je jednog dana iz Cetinja krenuo na svoje svjetsko putovanje.

Počeo je kao pomoćni radnik, perač posuđa u hotelu "Avala" u Budvi, ali bila su to teška vremena bez perspektive, pa se 1997. godine uputio u svijet. Krenuo je u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 05:56