StoryEditorOCM
Društvena mrežanataša vs. bruno

Novinarka koja nije odustajala od intervjua s Petkovićem našla se na udaru kritika: ‘Drugi put nemoj provocirati!‘

Piše Vinko Paić
20. lipnja 2023. - 08:30

Po dolasku na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman dio naših reprezentativaca su dočekali brojni navijači, ali i mediji. Novinarka N1 televizije Nataša Vidaković pokušala je dobiti izjavu od Brune Petkovića, ali napadač Hrvatske to je odbio.

- Kakav je osjećaj Bruno? - upitala je novinarka.

- Daj pitajte, budite pristojni, bar pitajte za intervju - poručio je pomalo nervozni Petković dok je skidao kapuljaču s glave i nastavio dijeliti autograme.

image

Novinarka N1 bezuspješno je pokušavala dobiti intervju s Brunom Petkovićem.

Screenshot Twitter

Novinarka ga nastavila pratiti i ponovno pitala za intervju: Evo Bruno može jedan kratki intervju nakon fotografiranja?

- Ne može! - odgovorio je nogometaš, no Vidaković ga je krivo shvatila, te mu je odgovorila: Može, super. Bruno opet ponavlja: Ne može, ne može.

Nataša nije odustajala te mu je nakon što se fotografirao s malim djetetom prišla s mikrofonom i opet pitala: Bruno, kako se osjećate?

Ali, Bruno ju je i ovaj put ignorirao.

VIDEO POGLEDAJTE U NASTAVKU.

Spomenuti kadar s aerodroma novinarka je podijelila na Twitter profilu i napisala: Drugi put šaljem ljubazan dopis za intervju te dodala emotikan smijeha.

No vjerojatno joj nakon salvi kritika koje su potom uslijedile vjerojatno nije do smijeha. Naime, Nataša se suočila s nizom negativnih komentara, a ovo su samo neki koje su joj napisali korisnici Twittera.

- Mislim da ne treba dopis, ali “Pozdrav Bruno, Nataša Vidaković sa N1, može li par brzih pitanja” bi sigurno pomoglo… Ovako između slikanja i autograma drito u glavu sa “kakav je osjećaj” nije baš najbolji ulet za na aerodromu:)

- Nisam ja novinar, ali da me netko zivka okolo mojim prvim imenom kao da mi je mater da dam izjavu u vezi nečega o čemu radije ne bi uopće pričao vjerojatno bi bio nepristojniji od Petkovića.

- Sori Nataša al pojela si g...o. Umjesto da pokazuješ osornost sa ovakvom objavom, ne bi bilo na odmet malo bontona naučiti.

image

Novinarka N1 bezuspješno je pokušavala dobiti intervju s Brunom Petkovićem.

Screenshot Twitter

- Zanima me samo jel bi predsjednika oslovili sa Zorane ili premijera sa Andrej, ovakav vaš nastup samo pokazuje koliko je novinarstvo nisko u Hrvatskoj (čast izuzecima).

- Nataša, čekam te za ispriku. Nije vam bilo strano tebi i snimatelju gurati sve oko sebe na putu za Brunom pa tako i kolica s bebom?? Bolje ti je da brišeš ovaj video i da ideš kod nekoga tko će ti reći gdje si sve pogriješila, a kolegama reci da dijeljenjem ovoga te ne brane...

- Ovo čak nema veze s novinarskom kulturom nego s ljudskom. Čovjek je promašio penal, u suzama je bio dok je pozdravljao navijače i tek što je sletio pitanje glasi "kakav je osjecaj?" Što je trebo, odbit sve navijače i vama u kameru se nasmijat i reć nešto vrijedno senzacije?

- Meni se čini da jedino ti nisi ljubazno pitala i zato si jedina dobila šut kartu. Bit će bolje drugi put. Nauče se osnove novinarstva brzo, nije to zahtjevan posao.

- Drugi put budi ljubazna i nemoj provocirati! Naš Petko zna sa takvima:)

- Ljubazno pitati i prihvatiti NE kao odgovor. Znam da redakcija ocekuje neki materijal, al to ne znači da se sve može servirati kao vijest. I onda ovo servirati kao vijest je sramotno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 02:44