StoryEditorOCM
Društvena mrežaUVRIJEDILI SE

Ne znam što je ručnik, ni kako pi*ati‘: pogledajte poruke koje su dočekale radnike iz BiH zaljepljene na školjci, tušu

Piše Mozaik SD
13. ožujka 2023. - 18:45

Radnici koji su iz Bosne i Hercegovine stigli na rad u Njemačku u organizaciji jedne slovenske tvrtke, ostali su neugodno iznenađeni brojnim porukama koje su ih dočekale u apartmanu u koji su bili smješteni.

Naime, na papirima su bila na slovenskom jeziku ispisana i isprintana vrlo precizna uputstva kako se ponašati u smještajnom objektu, upozorenja poput:

"Nakon tuširanja obrišite pločice i staklo tuš kade, voda je jako tvrda".

"Molimo da upotrijebljene ručnike ne naslanjate na namještaj ili grijaća tijela".

"Nemojte urinirati stojeći".

Jedan od radnika prošetao je kamerom kroz stan i sve to snimio, te komentirao:

"Kao što nas ovih 90 posto Švaba smatra idiotima, onda meni treba pisati na vratima što ja trebam raditi! Na mikrovalnoj... pošto smo mi s Balkana očigledno, a oni su neka uzvišena nacija..." - nabraja uvrijeđeni radnik.

"Ne znam kako ručnike upotrijebiti i to, ne znam kako pišati. U 40. godini mi pišu da ne bacam hranu u wc školjku, pošto ja u životu nisam vidio wc školjku..." - zaključuje.

Nedvojbeno se puno ljudi zgrozilo na ovakav tretman, no ima i onih koji smatraju da vlasnici prostora ne pušu zaludu i na hladno.

Tako je jedna od gledateljica videa na YouTubeu ostavila sljedeći komentar:

"Nažalost, u velikoj većini i u vlastitoj kući bi trebalo ostavljati poruke, a kamoli u radničkom smještaju koji se ni malo ne cijeni. Govorim to jer sam čistila radničke smještaje, daš radniku sve što možeš, a oni ne znaju ni gdje se piša, ni da se očisti wc nakon nužde, pod im služi za sve, za prosipanje hrane, pića, gašenje cigarete, iako pušenje nije bilo dozvoljeno u prostorijama jer je bio je i veliki balkon, al‘ džabe.

Nismo svi isti, ali većina je nažalost jako neuredna. Tako da je ovo u jednu ruku žalosno, a u drugu nužno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 05:37