StoryEditorOCM
Društvena mreža‘ne mogu dočarati‘

Mogli su na medeni bilo gdje, izabrali su Hrvatsku! Američka mlada sve je snimala: Pogledajte ljudi kako ovo izgleda!

Piše Marina Knežević Petković
7. rujna 2024. - 22:26

Američka TikTokerica nedavno je podijelila osam predivnih videa s medenog mjeseca, koji su oduševili njezine pratitelje. I dok mnogi mladenci sanjaju o egzotičnim destinacijama poput Maldiva, Bahama, Kariba ili glamuroznog Pariza, Milana, Mady je pokazala kako izugleda savršeni medeni mjesec u Hrvatskoj!

U svojih osam dana boravka, Mady i njezin suprug uživali su u svemu što naša zemlja nudi. Medeni mjesec je započeo  dolaskom u najlipši grad na svitu, Split. Nakon što su se smjestili u hotelu, krenuli su u kratki obilazak grada, tržnice i gradskih znamenitosti.

@mady_frame

firat day in croatia for our honeymoon!!!! ir was a big travel day bur we made it!

♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

Drugi dan krenuo je avanturistički, adrenalskim raftingom po brzacima rijeke Cetine, gdje su u puna tri sata doživjeli pravi doživljaj netaknute prirode i ljepote našeg cetinskog krajolika. Rafting je završio odlaskom na kratko, relaksirajuće osvježenje u obližnjem lokalnom kafiću, prije nego su nastavili svoj ‘tasting tour‘, organizirani izlet s kušanjem lokalnih poslastica.

Kako doznajemo iz videa, kušali su pašticadu s njokima, riblju paštetu i slane inćune, domaći kruh, crni rižot, zelenu manistru s plodovima mora i pljukance s tartufima. Drugi dan svog medenog mjeseca završili su degustacijom sladoleda, kupovanjem suvenira te noćnom šetnjom splitskom Rivom i Marmontovom ulicomu, koje su ih oduševili.

- Tako je prekrasno noću, baš je lijepo... - čuju se riječi oduševljenja.

image

Drugi dan medenog mjeseca.

Screenshot/tiktok/

Treći dan je započeo odlaskom na slapove Krke, gdje su uživali u tirkiznim vodopadima i prirodnom ‘zenu‘ Nacionalnog Parka Krka. Bili su jednostavno oduševljeni.

- Pogledajte ovo ljudi!  Apsolutno je prekrasno, nismo se mogli nagledati te ljepote, pogledajte samo ovu panoramu! Jednostavno izgleda kao, kao... ma ne mogu niti objasniti - priča Mady.

Ukrcali su se na panoramski turistički brod do Skradina, posjetili crkvu, popili esspresso, probali baklavu, koja im je bila jako ukusna.

Nakon povratka u hotel i popodnevnog odmora, predvečerje su razervirali za odlazak na zvonik Sv.Duje, s kojeg se pružao predivan pogled na cijeli Split i luku. Po preporuci, dan su završili večerom u prestižnom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, ‘Dvor‘, u kojem su jeli janjetinu, ukusne krumpire i njoke.

image

Treći dan.

Screenshot/tiktok/

Ranojutarnja šetnja četvrtog dana do Marjana, pa preko Zapadne obale do splitske Peškarije bio je pravi izbor da se okusi  dašak mediteranskog života i splitskog đira, prije nego su se otisnuli trajektom na otok Hvar.

Smjestili su se u resortu ‘Amfora‘, vrijeme su skratili kupanjem u bazenu, ručkom i uživanjem u koktelima. Po dolasku u sobu, dočekao ih je šampanjac dobrodošlice i predivan pogled na Hvar s balkona hotelske sobe. Otišli su do grada na večeru i na njihovo ugodno iznenađenje, susreli turiste koji su s njima drugog dana bili na raftingu. Kako je svijet mali...

Peti dan medenog mjeseca, nakon bogatog doručka, nastavio se jedrenjem oko obližnjih otočića te kupanjem u kristalnom i čistom moru. Po povratku u hotel, dan su završili ukusnom večerom. 

image

Jedrenje petog dana.

Screenshot/tiktok/

Odlazak na Starogradsko polje na Hvaru, ujedno sedmi lokalitet, koji je na prestižnoj Listi svjetske baštine UNESCO-a, bio je pravi pogodak za šesti dan medenog mjeseca. Naime, Starogradsko polje je najveća i najplodnija ravnica na jadranskim otocima i najbolje očuvani antički katastar ma Mediteranu i u Europi.

Tu su na lokalnom imanju imali sat kuhanja s namirnicama koje su ubrali iz vrta domaćina uz neizostavnu morsku poslasticu- hobotnicu. Zatim su otišli na tvrđavu Forticu u Hvaru, odakle im se pružao predivan pogled na sam grad. Nakon večere u hotelu, prošetali su po gradu i slatko završili svoj šesti dan uz sladoled. 

Medeni mjesec nije mogao proći bez posjeta čarobnom Dubrovniku. Sedmi dan je ostavljen za šetnje starim zidinama, divili su se pogledu na more i na prepoznatljive crvene krovove, a doživjeli su i očaravajući duh ovog povijesnog bisera šećući Stradunom, mjestom snimanja kultnog serijala ‘Igra prijestolja‘ (Game of Thrones). Dan su završili  ‘prekrasnom večerom‘, kako ju je ocijenila autorica videa, u restoranu ‘360‘, koji se također može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. 

@mady_frame 1 week in croatia! we have had the most amazing amazing time!!!!!!! #euro #europe #croatia #summer #summer2024 #euro2024 #honeymoon #travel #dubrovnik #trip ♬ original sound - mady frame

Njihov posljednji, osmi dan, bio je pravo krunsko finale medenog mjeseca. Nakon doručka u hotelu Imperial, otišli su s vodičem na turistički obilazak Dubrovnika, a nakon toga žičarom na brdo Srđ, odakle su uživali u veličanstvenom panoramskom pogledu na Dubrovnik, kristalno Jadransko more i okolne otoke.

Dan su nastavili razgledavanjem ostatka grada i završili kajak turom sa zalaskom sunca. Veslajući u kajacima dok je zalazak sunca bojao nebo nijansama narančaste, žute i crvene, doživjeli su jedan od najromantičnijih prizora i savršen završetak predivnog medenog mjeseca.

@mady_frame

the final day 😢😢😢😢

♬ original sound - mady frame

Često su najljepša putovanja puno bliže nego što mislimo. I u svojoj zemlji imamo toliko toga za doživjeti. Samo da još malo odu turisti i padnu cijene...

Galeriju svih videa pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:27