StoryEditor

Mario Valentić se ispričao zbog videa vježbanja u crkvi, preko društvenih mreža poručio: Nije mi bila namjera uvrijediti nikoga ni u peti...

2. prosinca 2020. - 14:04
Damir Krajač/Cropix

Nakon što su videom u kojem pozivaju Vladu na razmatranje novih mjera koje bi korisnicima fitness centara i teretana omogućili prostore za vježbanje, izazvali bijes nekih vjernika, uključujući i Vicu Batarela, Šimun Cimerman i Mario Valentić reagirali su na svojim Facebook profilima.

Podsjećamo, u spornom videu vježbaju u praznoj crkvi, ističući tako sadašnje mjere koje omogućuju okupljanje iz vjerskih razloga, ali ne i onih koji se tiču tjelovježbe.

Zamjerili su im vjernici što su se odlučili aktivnošću baviti u crkvi, prostoru koji je rezerviran za molitvu i služenje mise.

Mario Valentić jutros je sve prokomentirao na svom Facebook profilu. Snimio je video u kojem je uputio ispriku svima koje je njegova akcija uvrijedila.

"Dobar dan svima, počeo bih ovo obraćanje jednom izrekom Johna Patricka koja kaže: 'Bol potiče čovjeka da misli, misao čini čovjeka mudrim, a mudrost čini čovjeka podnošljivim'. Ovo obraćanje se odnosi na moj video koji sam snimio i objavio sinoć. Prifalilo mi je mudrosti prije samog čina i objavljivanja i ovom prilikom bi se ispričao svima koje je taj moj čin i tam moja objava povrijedila ili uvrijedila na bilo koji način. To mi nije bila namjera ni u peti, da povrijedim bilo koga niti da povrijedim sve elemente Crkve. Žao mi je što su neki na taj moj video i na tu poruku gledali drugačije od mene i žao mi je. Iz tog razloga sam povukao video", rekao je u snimci.

"Gledam na ovo kao na jednu dobru lekciju da čovjek prvo treba promisliti prije nego što nešto učini. I dalje stojim kod toga da bi kriteriji što se tiče mjera donesenih trebali biti jednaki za sve, za sva polja naše djelatnosti jednako primijenjena jer tjelovježba je rješenje, a ne uzrok ove problematike i ove krize, zdravstvene, a bogami ekonomske,  gospodarske i duhovne. Nadam se da ćete me razumjeti i ja bih zahvalio velečasnom Zlatko koji mi se obratio putem poruke na Facebooku i lijepim me riječima podsjetio na važnost lijepih riječi i isprike", zaključio je Mario Valentić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 21:07