StoryEditorOCM
Društvena mrežaRUŠI STEREOTIPE

I srpska folkerica Seka Aleksić prometnula se u žestoku promotoricu prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja‘

Piše SD Mozaik
27. svibnja 2023. - 20:52

Folkerica Seka Aleksić od prvog je dana aktivno uključena u promicanje akcije “Srbija protiv nasilja”. Seka je prilično angažirana na društvenim mrežama, pa je tako uoči večerašnjeg, četvrtog prosvjeda na svom Twitteru objavila sljedeće:“Vaša omiljena metorologinja šalje izvještaj za danas. Poslije kiše dođe sunce. Ako mi netko ne ponudi voditi vremensku prognozu, ništa nisam učinila”.

U trenucima dok traje prosvjed popularna pjevačica objavljuje fotografije i videa na kojima se vidi rijeka ljudi na beogradskim ulicama, okupljenih na prosvjedu “Srbija protiv nasilja“. Seka je video kratko opisala riječima:”Beograd 27/05/“ dodavši emotikon srca.

Dnevni list Danas piše kako je Seka Aleksić posljednjih nekoliko tjedana dobila na tisuće novih fanova, ali i simpatije i poštovanje onih koji se gnušaju turbo-folka. Sve je krenulo od njezina tweeta prvog dana protesta “Srbija protiv nasilja” u Beogradu. "Hvala vremenskoj prognozi koja je za danas najavljivala užasno nevrijeme i savjetovala da bez prijeke potrebe ne izlazimo iz kuće", napisala je ironično i uz to podijelila brojne fotografije s protesta na kojima se vidi nepregledna masa ljudi.

Tom je gestom pokrenula lavinu pozitivnih reakcija, a najglasniji su bili oni koji ne prate estradu i inače su prvi koji podsjećaju na stereotipe o estradnim pjevačicama.

Seka je tim tweetom, piše Danas, podijelila estradu u Srbiji na tri strane: Lukase, Karleuše, Ane Nikolić koji glasno podržavaju SNS, zatim suzdržane, kojih je najviše, i na trećoj strani Seke, a na toj strani za sada stoji sama.

Pjevačica je nastavila tweetovima pozivati na proteste i kritizirati vlast.

"U svijetu Ceca i Karleuša budi Seka Aleksić”, napisao je Marko Dražić, kolumnist i član Njuz net tima, a pjevačicu mnogi njezini pratitelji krase epitetima poput “kraljica”, “ljudina”, “legenda”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:26