StoryEditor
Auto motoKANGOO & EXPRESS

Stiže nova generacija: čudesna kutija u skupljem i jeftinijim izdanju

20. studenog 2020. - 06:27
Izvedbe novog Kangooa i Renault ExpressaRenault

U automobilskoj industriji nepisano je pravilo da se novi modeli na tržište uvode svakih šest do sedam godina, što nije slučaj s Renault Kangooom koji je izdržao čak 13 godina. Ipak, na proljeće stiže nova generacija koja je sada razotkrivena. Kao i do sada pripremljene su dostavne i putničke varijante, kao i električno izdanje, a popratit će ga i model Renault Express. Riječ je o povoljnijoj verziji koja podrazumijeva nižu cijenu.

Kako bi popularnost novog modela i dalje bila na visokoj razini, u Renaultu su pripremili inovativni sustav za lakši bočni utovar Easy Side Access. Easy Side Access funkcija posebno je korisna u gradskim središtima jer olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parkirnim mjestima. Uklanjanjem središnjeg nosača stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).

Tu je i Easy Inside Gallery, uvlačiva pregrada u unutrašnjosti još je jedna inovacija koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu. Renault Kangoo bit će dostupan u različitim veličinama i s bogatom ponudom motora. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 metara kubičnih u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 metara kubičnih u produljenoj izvedbi.

Vjeruje se kako će pored dostavne, veliku popularnost i dalje imati i putnička verzija s pet pravih sjedala. I ovdje dolazi osvježeni izgled, s većim naglaskom na udobnost, bogatom opremom i novim sustavima za pomoć u vožnji. Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Maubeuge u Francuskoj, odakle će se plasirati na europsko i međunarodno tržište. Nova generacija modela Kangoo donosi mišićavi dizajn.

Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je kromiranom linijom koja spaja prednju masku i odbojnik, dok bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i kromirani umetci daju ovoj izvedbi luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča s brojnim pretincima za pohranu, a nova, potpuno redizajnirana sjedala sada su još udobnija i kvalitetnija.

Renault Express namijenjen je kupcima koji u prvi red stavljaju trošak vozila i osnovne potrebe. Ipak, dolazi uz multimedijski sustav Easy link i sustavima za pomoć u vožnji kao što su sustav za pomoć pri vožnji unatrag, nadzor mrtvog kuta, prednji i stražnji parkirni senzori i, dakako, širokokutni retrovizor. Posebna je pozornost posvećena prostoru za odlaganje i ergonomičnost pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 metara kubičnih.

Novi putnički Renault Express okretan je i ekonomičan kombi s pet pravih sjedala i izdašnim utovarnim kapacitetom. Novi Express u putničkoj i gospodarskoj proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Tangeru u Maroku, s tim da će novi Renault Express u gospodarskoj izvedbi biti dostupan na europskim i međunarodnim tržištima, a u putničkoj samo na međunarodnim tržištima izvan Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 02:36