StoryEditorOCM
Auto motoKakva ‘ergela‘

Ovoga nema ni u Imotskome! Kolekcionar automobila snimio video s nekoliko garaža svojih ljubimaca, preteže jedna marka

Piše MOZAIK SD
16. ožujka 2023. - 11:09

Postoje kolekcionari automobila koji svoj novac ulažu u ekskluzivna vozila koja kasnije preprodaju radi zarade, ali postoji i druga vrsta kolekcionara, onih pravih entuzijasta koji troše svoje vrijeme i ušteđevinu kupujući vozila po svom ukusu i "za svoj gušt". U ovom videu pronaći ćete jednog od takvih kolekcionara koji posjeduje niz klasičnih Mercedesa modificiranih 80-ih i 90-ih godina, piše Autoklub.

U njegovim brojnim garažama nalaze se svakakvi modeli, uglavnom Mercedesi s AMG i Brabus preradama. Na primjer, možemo vidjeti modificirani Mercedes-Benz W124 320TE iz 1995. kao posvetu Auto Fashion Factoryju, japanskom tuneru specijaliziranom za modele Mercedesa iz 1990-ih.

Do njega je Mercedes-Benz 190E 2.3 Cosworth s turbo konverzijom na koji vlasnik planira ugraditi bodykit 190E Evolution. Recaro sjedala tog vremena ističu se kao jedan od najupečatljivijih detalja vozila. Tu je i Mercedes 500 SEL iz veleposlanstva Saudijske Arabije koji je nekada pripadao jednom princu i korišten je kao diplomatski automobil.

Kolekcionar ima nekoliko garaža koje su pune automobila, uključujući par Brabusa 190E, te još jedan Mercedes 500 SEL s turbom i E-Klasu W124 Coupe. Osim Mercedesovih vozila, među njegovim stvarima ima i svih vrsta originalnih rezervnih dijelova i komponenti, dijelova koji su danas vrlo rijetki i koji, naravno, imaju veliku vrijednost za poznavatelje.

Osim toga, tu su i neki automobili koji na sebi nemaju zvijezdu, poput Pontiaca Trans-Ama, Jensen Interceptora, modificiranog Range Rovera, Ford Zodiaca i rijetkog VW Golfa 2 GTI-a iz 1989., piše Autoklub.

image

Kolekcionar između dva Mercedesa

Screenshot YouTube
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 19:22