<p>Natjecatelji Hrvoje Krolo i Lenka Gospodnetić<br>
 </p>
cooking show

Došao je kraj natjecanju, a ovo jelo je sve oduševilo: ‘Mirisalo je od samog početka‘: pala je odluka, i to jednoglasno

Piše Sara Šarić
Foto Sasa Buric/Cropix
2. srpnja 2024. - 00:00

 

Što se skuhalo - skuhalo se! Gotova je naša mala kulinarska avantura u suradnji s Perutninom Ptuj Pipo. Sve što možemo reći je - bilo je fantastično!

Dobre spize, ugodne atmosfere, šale i zafrkancije nije nedostajalo. Recepti su odabrani, a potom se sjeckalo, kuhalo, pržilo i nazdravljalo uz čašu vina. Polizan je svaki pjat, a i tražio se jedan više. U moru odličnih jela odabran je pobjednik, a koji je natjecateljski par osvojio nepca našeg žirija otkrivamo dalje u tekstu.

Podsjetimo, glavni zadatak kulinarskog izazova bio je u svoje jelo ukomponirati "Međimursko pile" kao glavnu zvijezdu recepta. Svi oni koji guštaju u kužini, osmišljavanju jela i kombiniranju raznih namirnica te mogu zaboraviti na tremu i strah od nastupa, prijavili su se - ali u paru! Uz budno oko glavnog chefa i odobrenih sat vremena za kuhanje dali su sve od sebe i predstavili svoj recept.

image

Natjecatelji Ivica Juras i Ivica Jelinčić

Sasa Buric/Cropix
image

Natjecatelji Ivica Juras i Ivica Jelinčić
 

Sasa Buric/Cropix

ŠTO SE PRIPREMALO NA KUHALU?

Ivica Juras i Ivica Jelinčić pripremili su piletinu a‘la marengo, Lenka Gospodnetić i Hrvoje Krolo radili su tobolac sa zlatom, Marija Radovniković i Neda Koceić kuhale su dalmatinski tingulet, a Nenad Vetma i supruga Gordana odlučili su se za krilca na kineski i polpete sa začinskim biljem.

Sve redom fino, slasno i ukusno!

Piletina je, zna se, namirnica koja se često nalazi na našim jelovnicima, a na natjecanju se kuhalo s najboljom koja se nudi na tržištu i često razgrabi u roku "keks" s polica u trgovinama.

image

Željko Neven Bremec i Ana Sedak Keglević

Vojko Basic/Cropix

Brend "Međimursko pile" relativno je mladi brend koji je na hrvatskom tržištu prisutan četiri godine, ali u te četiri godine smo, vjerujem, uspjeli naći put do srca ljudi koji vole piletinu. Kvaliteta mesa i proizvoda Perutnine Ptuj Pipo i brenda "Međimursko pile" koje toliko volimo nije slučajna. Rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje, odnosno svakog koraka proizvodnog procesa, što dokazuju i brojni certifikati kvalitete koje ponosno ističemo (Antibiotic free, Dokazana kvaliteta Hrvatske, Meso hrvatskih farmi, Halal).

Ovaj cooking show u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom i akademijom ŠKMER pomno smo i s veseljem isplanirali, jer smo spojili profesionalce, amaterske kuhare i ljubav prema okusima, što je rezultiralo fantastičnim iskustvom za sve sudionike. Piletina je svima rado viđena hrana na tanjuru, a najbolja je kada dolazi iz domaćeg uzgoja - poput "Međimurskog pileta" - poručila je Ana Sedak Keglević, direktorica za marketing i komunikacije u tvrtki Perutnina Ptuj Pipo.

image

Natjecatelji Hrvoje Krolo i Lenka Gospodnetić
 

Sasa Buric/Cropix

Svaki par počastio nas je novim receptom i dao pokoju novu ideju za naše tjedne menije. A jedna od članica žirija bila je i naša urednica rubrike SPIZA Tea Sumić Miletić - i sama ljubiteljica fine spize i zanimljivih recepata kojih nam uvijek nekako nedostaje...

- Priznat ću vam da mi je baš drago što sam sudjelovala u ovom natjecanju jer volim piletinu i rado je pripremam, a uvijek mi dobro dođu nove ideje i recepti. Sve četiri ideje isprobat ću kod kuće jer svaka je imala elemente koji su mi baš dobro sjeli. Kod prvog jela koje sam probala vrlo me ugodno iznenadio spoj piletine s kozicama, nikad ne bih rekla da tako dobro mogu ići skupa. Druga ekipa pripremila je palačinku koja mi se jako svidjela, zanimljiv je bio i nadjev od povrća, ali bilo bi mi draže da je u nadjevu bilo više piletine - iskreno će Tea.

image

Natjecatelji Nenad Vetma i supruga Gordana

Vojko Basic/Cropix

Treća sreća bio je tingul, moje omiljeno jelo od piletine koje rado i često pripremam, a u izvedbi naših natjecateljica bio je baš jako dobar. Četvrta ekipa jednim me jelom malo razočarala, ali me drugim osvojila - njihova pileća krilca bila su jako sočna, a slatkast umak na bazi meda bio mi je toliko dobar da bih ga najradije pomazala onako izravno iz roštijere. Sve u svemu, moj je favorit ekipa broj tri - otkrila nam je urednica.

image
Vojko Basic/Cropix

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Nakon što su se kušala jela, stigao je i najteži zadatak - odabrati pobjednike! Vjerujemo da nije bilo lako pored svih sjajnih jela odabrati samo jedno, ali odluka je pala, i to - jednoglasno.

- Evo nas na kraju natjecanja s Perutninom Ptuj Pipo. Bilo je jako zanimljivo! Svaka ekipa pokazala je različite stvari. Bilo je od domaće, strane, jednostavne, složene, kineske, ovakve-onakve kuhinje i nije nam bilo lako ocijeniti. Uživali smo u svemu ovome, ali naravno netko je morao pobijediti.

image

Tea Sumić Miletić, Ana Sedak Keglević i Željko Neven Bremec

Vojko Basic/Cropix

Na našu radost probali smo puno dobrih stvari, ali najviše nas je očarala jedna domaća stvar - pileći tingulet od naše dvije drage gospođe, Marije i Nede, „tete i tete”, kako sam ih ja zvao u tom trenutku. One su napravile tingulet koji je mirisao od samog početka. Bile su organizirane, lijepo su vladale kuhinjom, oprale su svoje povrće, sjeckale su, mirisalo je sve, skinile su kožicu piletini na jednom dijelu, na drugom nisu, stavile su puno začina, probavale dok se kuhalo i krajnji rezultat bio je odličan!

Da ne misle drugi da nisu dobro spremili - stavili su nas svi na muku. Bilo je puno dobrih stvari, pikatnih slanih, manje slanih, zdravih, zelenih, začinjenih i manje začinjenih, ali „teta i teta” danas su kuhale najbolje i ja im ovim putem čestitam - zaključio je naš poznati chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a te član žirija u našem cooking showu.

Dok čekate da s vrijednom ekipom iz Perutnine opet organiziramo cooking show, trk do njihovih trgovina i kušajte sočno pile koje, garantiramo, niste još probali! Dobar tek!

image

Chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a te član žirija u našem cooking showu

Sasa Buric/Cropix

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Native Ad Studijem Slobodne Dalmacije i Puretnine Ptuj Pipo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:04