StoryEditorOCM

rukom ubrano, s ljubavlju pripremljenoOd džemova naših nona do vrhunskih rakija

Piše Branka Žužić/Vinski podrum
13. lipnja 2023. - 14:04

Tvrtka "Aura proizvodi" iz Buzeta, grada tartufa na sjeveru Istre, rijedak je primjer kontinuiranog, respektabilnog poslovnog rasta i razvoja te uspješnog pozicioniranja na svjetskom tržištu, zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti svojih proizvoda, u koje su utkani iznimna ljubav, trud, znanje, vizionarstvo njezina vlasnika Mišela Sirotića te cijele obitelji.

Pod motom "rukom ubrano, s ljubavlju pripremljeno" ova tvrtka proizvodi ekskluzivne, tradicionalne, prirodne proizvode, kao što su rakije i džemovi od samoniklog bilja te divljeg voća, ubranog u ekološki čistoj oazi planinskih obronaka Ćićarije, daleko od prometnica i urbaniziranih mjesta. Stoga visoka kvaliteta njihovih proizvoda jamči recepture naših baka iz kućne radinosti, bez ikakvih konzervansa, aditiva i bilo kojih umjetnih sastojaka!

Kao što se u kužinama naših nona spravljao džem, tako u "AURI" pripremaju džemove od maslačka, kupine, maline, borovnice, smokve, šljive, a uskoro na tržište dolaze i novi okusi.

image

Među raskošnom paletom Aurinih pića posebno mjesto drži GIN KARBUN od žitnog destilata, borovice i 20 začina Hren Dejan

Hren Dejan

Uz tradicionalnu bisku, medicu, teranino, u bogatoj paleti njihovih rakija su i rakija od kadulje, drijena, rogača, masline, badema, divlje kruške, latica ruža, šipka, divljeg voća, peperminta, šljive, suhe smokve, zatim travarica, gorki pelinkovac, rakija bianca i moscato. Biska extra, jedina takva na tržištu, proizvedena je od pomno biranih listova bijele imele, ubrane isključivo sa stabla jabuka, pola godine namakanih u komovici, a tu je i barikna rakija Millefrutti barique, destilat maceriranog divljeg voća. Od prošle godine u ponudi su i Orancello, Limoncello, Fernet Amaro 78 te prvi hrvatski aperitivo Ora d*oro.

Među raskošnom paletom Aurinih pića posebno mjesto drži GIN KARBUN od žitnog destilata, borovice i 20 začina, koji prolazi kroz filtraciju aktivnog ugljena, koji se nudi kao važna komponenta tijekom posluživanja, a sve to u čast posljednjih karbunara s Ćićarije.

A da je buzetska Aura, jedna od najsjajnijih zvijezda na nebu brendiranih autohtonih "bisera" potvrđuje nedavno završena prestižna porečka manifestacija Vinistra, na kojoj je 90 ocjenjivača iz 17 zemalja dodijelilo Aurinom " Fernet Amaru 78" platinastu medalju te 4 zlatne u kategoriji jakih alkoholnih pića. U zadnje tri godine Aurini proizvodi osvojili su čak 55 zlatnih medalja na prestižnim svjetskim natjecanjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji i Belgiji.

Aura 24 vrste rakija i likera od samoniklog bilja i divljeg voća, 4 vrste džina i 6 vrsta džemova plasira na hrvatsko tržište te izvozi u Sloveniju, Crnu Goru, Italiju, Njemačku, Austriju, Nizozemsku, Belgiju, Japan.

Glavni i odgovorni za sjajan uspjeh Aure vlasnik Mišel Sirotić s razlogom ne može kriti ponos i zadovoljstvo. "Od početka želimo i nastojimo biti drugačiji, originalni. Brojne medalje potvrda su nam kontinuiteta kvalitete i neprestanog usavršavanja. Svakako da nam puno znače priznanja struke, a najveća satisfakcija je ipak kad strast pretočena u obiteljski posao bude prepoznata na tržištu u kvaliteti proizvoda." Tako ističe Mišel Sirotić, dodajući da su mu velika pomoć i potpora u ovom zahtjevnom i izazovnom poslu supruga Daša te mama Aurelija i tata Radenko, koji su 90-ih godina prošlog stoljeća udarili temelje današnje Premium hrvatske destilerije malom suvenirnicom u najmanjem gradu na svijetu Humu.

image
Hren Dejan

Upravo u Humu obitelj Sirotić prošle je godine uredila i otvorila Museum of Hum&Distillery bar Aura. U Muzeju je u 11 tematskih prostorija izloženo više od 1100 eksponata, koji prikazuju nekadašnji život u najmanjem gradu na svijetu, a posebno je zanimljivo što posjetitelji muzeja mogu sami izraditi svoje suvenire. Jedno je sigurno: Aura proizvodi predstavljaju danas vrhunski hrvatski brend, u koji je uloženo puno rada i neizmjerne, velike ljubavi za svaki proizvod.

image
Dejan Majkić

Diljem Hrvatske

Aura proizvodi našli su svoje počasno mjesto u brojnim enotekama diljem Hrvatske, trgovinama delicija, renomiranim hotelima, vrhunskim restoranima te zračnim lukama, a svoje trgovine otvorili su u Istri, na Kvarneru te u Dalmaciji, u Splitu.

Čarolija Aure

Tvrtka je krštena imenom AURA, vele nam u obitelji Sirotić, spajanjem početnih slova imena mame Aurelije i tate Radenka, a oni koji tvrde da je aura, svjetlosno energetski dašak oko svakog od nas, upravo u tom nazivu vide, a još više osjete, kada kušaju njihove delicije pravu čaroliju boja, mirisa, okusa, gušta za dušu i tijelo.

U zadnje tri godine Aurini proizvodi osvojili su čak 55 zlatnih medalja na svjetskim natjecanjima u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji i Belgiji

20. travanj 2024 02:41