StoryEditorOCM
Slikarstvoovo im je škola

Torcidaši i ekipa ‘sa zidića‘ dočekali izložbu o sebi u svome Splitu, evo gdje ih se i do kada može vidjeti

Piše PSD
23. siječnja 2023. - 14:56

Galerija Škola, koja djeluje u okviru Škole likovnih umjetnosti Split, za prvu izložbu ove godine odabrala je "Scene" Bože Balova. Izložba će biti otvorena u četvrtak 26. siječnja u 19 sati.

 

Kako se kaže u materijalima, izložba donosi klasične prizore iz splitske svakodnevice s lokalcima koji se zabavljaju na "zidiću" ispred dućana, navijačima koji putuju na gostovanje, slučajnim prolaznicima koje viđamo u scenografiji modernističkih splitskih kvartova i druge.

 

Sve je "naslikano" digitalnim slikarstvom u 3D računalnoj grafici, a koje ćemo gledati kao projekcije na zidovima galerije, ali i u svijetu proširene stvarnosti pomoću VR naočala.

Božo Balov je umjetnik mlađe generacije koji u ovom trenutku djeluje iz splitskog Prime Render Studia, a trenutno radi i na produkciji animiranog filma "U malu je uša đava".

image

Jedan od Balovljevih radova

Galerija Škola

"Balov je već u svom diplomskom radu pokazao interes za istraživanjem prostora na rubu urbanog i ruralnog. Istražujući svakodnevicu, prostore industrijske namjene i obične ljude, često obitelj i prijatelje, on ljepotu i likovnost traži u trenucima i motivima koji na prvi pogled izgledaju uobičajeno, pa čak i neugledno. No upravo kroz objektiv svog aparata, kist ili računalo, Balov hvata ljepotu takvog trenutka, predstavljajući ga gledatelju, kao da ga poziva da i sam u svom životu prepozna estetiku svakodnevice", zapisao je u predgovoru katalogu izložbe Veljko Popović.

Izložba "Scene" može se pogledati sve do 28.veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 22:34