StoryEditor
Slikarstvoživot piše izložbe

Frana Grbić, svestrana slikarica zaljubljena u jug i u more, prvi put izlaže u Splitu, i to na Peristilu

Piše Renato Kragić
3. prosinca 2020. - 13:27
Pozivnica za izložbu Frane GrbićProkultura

U izložbenom prostoru Prokulture Split, u Kući jezika i kulture na Peristilu, ovoga petka od 17 do 19 sati bit će otvorena izložba slika, paravana i sjenila za svjetiljke Frane Grbić, pod nazivom U početku bijaše krajolik.

Frana Grbić rođena je 1964. u Zagrebu, gdje je završila Klasičnu gimnaziju i studij na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti (slikarstvo kod prof. Zlatka Kesera i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu).

Članica je HDLU-a, izlagala je više puta samostalno i skupno. Osim slikarstvom, bavi se grafičkim dizajnom i fotografijom.

Izrađuje i oslikava uporabne i ukrasne predmete povezujući svoj slikarski izraz s kaligrafijom. Više od dvanaest godina vodi tečajeve crtanja za odrasle te likovne radionice za djecu u suradnji s obrazovnim ustanovama i plesnim umjetnicima.

Usprkos dalmatinskom porijeklu, njenoj ljubavi i posvećenosti jugu i moru, ovo je prva izložba Frane Grbić u Splitu.

Na otvorenju izložbe, koje će biti održano uz sve propisane epidemiološke mjere i uz pozivnice, bit će moguće i porazgovarati s autoricom. Oni koji ne stignu na otvorenje, izložbu će moći pogledati do 20. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 17:15