StoryEditor
Ostalostani pa gledaj

Najbolje što Fotoklub Split ove godine nudi, pojedinačno i u kolekcijama, od večeras se može vidjeti u galeriji u Marmontovoj

Piše Renato Kragić
10. studenog 2020. - 15:14
Joško Stipanović 'Čiovo', prvo mjesto pojedničnoJoško Stipanović

Večeras u 19.30 sati u Galeriji fotografija Fotokluba Split otvara se tradicionalna Klupska izložba.

Na natječaj za izlaganje odazvalo se 30 članova fotokluba, a stručni žiri u sastavu Ana Žanko, povjesničarka umjetnosti, Maja Prgomet, fotografkinja i Vicko Vidan, fotograf, odabrao je 29 pojedinačnih fotografija te 12 kolekcija.

image
Damir Borčić 'Split the Isolation', treće mjesto za kolekciju
Damir Borčić

Prijavljeni radovi žiriju su predstavljeni anonimno te je objektivnim i nepristranim procesom za izlaganje. Tema natječaja bila je slobodna pa su prema tome i zaprimljeni te odabrani radovi iznimno tematski, tehnički i konceptualno diversificirani.

Prvu nagradu pojedinačno dobio je Joško Stipanović ''Čiovo'', drugu Diana Junaković ''Furešti'', a treću Žaklina Antonijević ''Kustos''.

U kategoriji kolekcija prvu nagradu dobila je Gordana Johnson ''Kuhinja'', drugu Maja Stojić ''Fruit'', a treću Damir Borčić ''Split the Isolation''.

image
Gordana Johnson 'Kreativna viljuška'', prva mjesto za kolekciju
Gordana Johnson

Na izložbi koja se može pogledati do 24. studenoga zastupljeni su i Duje Klarić, Jakov Prkić, Andrija Vrcan, Antonio Miše, Branimir Džaja, Dragana Vukić, Goran Leš, Igor Bakotić, Igor Jakšić, Ivan Banović, Ivan Galić, Jakica Ćurković, Janko Bauk, Kristina Soldić, Luka Mladinić, Luka Vulić, Maja Prgomet, Marita Bulimbašić, Matko Matković, Nemi Bulat, Robert Pleško, Vesna Vuković, Vicko Vidan i Vlatka Vela.

Kolekcije su izložili i Eddy Meštrović, Iris Ban, Jurica Galić Juka, Tina Božan i Žana Hrkać.

Njihove fotografije mogu se pogledati u Marmontovoj ulici uz slobodan ulaz i propisanu distancu do 24. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

09. siječanj 2021 18:41