StoryEditor
KulturaBRAVO NAŠI!

Moderni balet iz Splita u europskoj konkurenciji čini čuda: između pet tisuća plesača Splićani su briljirali, vratili su se ovjenčani svim medaljama

Piše M.K.
20. prosinca 2018. - 15:02
ples000

Baletni studio HNK Split ostvario je sjajan uspjeh na velikom međunarodnom natjecanju International Dance Open Zagreb 2018., koji je okupio pet tisuća plesača iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Italije, Rumunjske, Poljske, Njemačke, Mađarske...

Splitski Baletni studio, koji se i dosad redovito vraćao kući s visokim plesnim odličjima, i ovaj se put doma vratio okićen medaljama.

Impresivnim plesnim točkama su ih zaslužili Bruna Videka, Toni Kapetanović, Giuliana Ozretić, Luči Vukušić, Carl Vadnjal, Amelie Franka i Nika Sladojević, inače polaznici moderne grupe pedagoga Remusa Dimachea, istaknutog soliste Baletnog ansambla splitskog HNK, koji je njihov i mentor i koreograf svih izvedenih plesnih točaka.

Zlato je pripalo plesnom duetu, a četiri srebra i jedna bronca pripali su solo točkama i grupnom plesu.

"Ponosan sam jako jer vjerujem u ljubav, trud, rad, zahvalnost, požrtvovnost... vjerujem da su djeca naša blistava plesna budućnost i ovo su naši zajednički rezultati" - nije skrivao zadovoljstvo Remus Dimache, koji se zahvalio HNK Split, indendantu Golovku i direktoru baleta HNK Split, Igoru Kirovu, na podršci.

"Idemo dalje jer nima Splita do Splita!" - smije se neumorni plesač i koreograf, otkrivajući kako ih je, odmah nakon Zagreba, stigao poziv iz Austrije, za Grand Prix Vienna 2019. International Dance Open, na kojem se očekuje oko deset tisuća natjecatelja, a gdje je Remus Dimache ponovno pozvan i kao clan žirija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2021 13:03