StoryEditorOCM
KnjiževnostKatja grcić

Splitska dramatičarka, pjesnikinja i nakladnica govori o tijelu i tekstu, lirskom i dramskom i o ‘Istini nedjeljom‘

Piše Kultura SD
14. svibnja 2024. - 20:14

U petak 17. svibnja u 19 sati u Zavičajnoj kući Dalmatina Gradske knjižnice Marka Marulića Split održat će se drugo ovogodišnje izdanje "Poezije na katu".

Gošća tribine je književnica, prevoditeljica i dramaturginja Katja Grcić (Split, 1982.). Autorica je do sada objavila tri zbirke poezije - "Nosive konstrukcije" (2015.), "Ljeto/Summer" (2017.) te "Istina nedjeljom i drugim danima" (2023.) kao i prozni tekst "Pisma Ziti" (2020.).

image

Katja Grcić kao moderatorica večeri turističkih vodiča lani na Pričiginu

Božidar Vukičevć/Cropix

Magistrica dramaturgije, anglistike i germanistike dvostruka je dobitnica Nagrade Marin Držić za najbolji dramski tekst (2019. za "Strah tijela od poda"  i 2022." za "Prema podacima: DRUGA". Prvi komad  adaptiran je u radio-dramu s Doris Šarić Kukuljicom i Lanom Barić u režiji Hane Veček, a drugi s Almom Pricom i Sretenom Mokrovićem u režiji Stephanie Jamnicky. Dramski monolog "Proljeće naše zlovolje" (2020.) postavljen joj je u sklopu projekta MONOVID-19 u Zagrebačkom kazalištu mladih u režiji Anice Tomić.

 

Katja Grcić ravnateljica je umjetničke organizacije KADAR i pokretačica naklade Pismo & glava.

image

Voditeljica tribine, pjesnikinja Nada Topić
 

Poezija na katu

U "Poeziji na katu",  pod naslovom "Tijelo i tekst", Katja Grcić razgovarat će s voditeljicom, pjesnikinjom Nadom Topić o odnosu tijela i teksta, dramskog i lirskog te o njenoj nedavno objavljenoj dvostrukoj zbirci pjesama "Istina nedjeljom i drugim danima"/"Krizantema" 

 

U glazbenom dijelu programa predstavit će se violončelistica Dina Čajević Glojnarić, studentica druge godine Umjetničke akademije u Splitu koja će izvesti Bachovu Suitu za violončelo br. 2 u d-molu, BWV 1008: IV. Menuet I & II.

image

Violončelistica Dina Čajević Glojnarić nastupit će u glazbenome dijelu programa

Poezija na katu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 13:17