StoryEditorOCM
KazališteKazališni susret

Zatvoreni 21. Glumci u Zagvozdu; Zagvožđani Branimiru Vidiću Fliki priredili iznenađenje, došli su i Višnjić i Navojec

Piše Braco Ćosić
14. kolovoza 2024. - 11:51

Promoćurni Vedran Mlikota, još jednom je napravio svojevrsnu završnicu ovogodišnjih 27.Kazališnih susreta “Glumci u Zagvozdu.

Naime, nakon četiri odigrane predstave, tri maestralna koncerta, jedne izložbe, uz puni Trg glumaca od strane publike, zadnju predstavu odradili su članovi dubrovačkog kazališta “Marin Držić”.

Izveli su Molierovog “Umišljenog bolesnika”. Predstava je to koju je dubrovačko kazalište napravilo u povodu 40 godina umjetničkog rada svoga člana Branimira Vidića –Flike,koji je s tom predstavom otišao u mirovinu.

No, Zagvožđani su pak na svoj jedinstven način, nakon same izvedbe, pred krcartim gledalištem Fliki koji igra naslovnu ulogu,u “Umišljenom bolesniku”ali koji je i dugogodišnji veliki prijatelj Zagvozda, priredili posebnu predstavu, nakon glavne predstave.

-Znadete, ima jedna ekipa mojih prijatelja, zovu se “Balunjeri iz Mokošice, koji već više od 15 godina sudjeluju na našim susretima i toliko smo bliski da je ove susrete nezamislivo organizirati bez njih, a Branimir Vidić-Flika je jedan od njihovih članova, pa smo onda eto odlučili za završetak susreta upravo pozvati Dubrovčane i njih u Zagvozd.

Mala ceremonija na kraju predstave, svakako posvećena našem Fliki bila je spontana, a u njoj su sudjelovali i prijatelji Zavozda, glumci Goran Višnjić i Goran Navojec.

image

Goran Lišnjić /Glumci u Zagvozdu/

Fliki su poklonili naš domaći pršut, cvijeće, kao sjećanje na njegov odlazak u mirne umirovljeničke dane. A Višnjić i Navojec upravo su i došli, osim zbog naših susreta  i zbog Flike da mu odaju počast na njegovom velikom i vrijednom umjetničkom radu.

Lijepa atmosfera, prožeta emocijama i ovim putem,hvala našem Fliki što je u ovih 40 godina svoga umjetničkog rada oplemenio daske koje život znače, izjavio nam je Vedran Mlikota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 15:34