StoryEditorOCM
Kazališteveliki kombinatori

Stalne mijene na Marulićevim danima: ‘Lepurica‘, čija je izvedba bila odgođena zbog bolesti glumca, u ponedjeljak na sceni umjesto ‘Miševa i ljudi‘

23. listopada 2020. - 16:23

Predstava Hrvatskog narodnog kazališta Split "Lepurica" - koja je u utorak 20. listopada trebala otvoriti 30. Marulićeve dane bila je odgođena zbog bolesti glumca pa ju je na sceni morala zamijeniti također splitska "Francuzica" - igrat će na velikoj sceni HNK Split u ponedjeljak u 20 sati.

Nade i najave uprave festivala očito su se obistinile, glumac je ozdravio i splitska predstava, nastala prema "Pigmalionu" Georgea Bernarda Shawa u adaptaciji Ane Prolić, naći će se u konkurenciji za nagrade.

No to je tek dio mijena na koronskim, 30. Marulićevim danima. U ponedjeljak je naime u HNK Split izvan konkurencije trebala biti izvedena studentska predstava "O miševima i ljudima" prema tekstu Johna Steinbacka u režiji Krešimira Dolenčića i dodijeljene nagrade. Ta će predstava biti izvedena u utorak, ali ne u HNK nego u Gradskom kazalištu mladih, i to u dvije izvedbe, u 18 i 20 sati. Prije druge izvedbe bit će dodijeljene i nagrade, od kojih bi jednu, onu za festivalsku kombinatoriku, trebalo dobiti i vodstvo Marulićevih dana.

Kao prilog tome podsjetimo da je odmah na početku festivala otkazano gostovanje HNK Varaždin s predstavom "Nebo od gume" prema tekstu Davora Špišića, također zbog bolesti u ansamblu. Predstava je trebala biti izvedena večeras u 20 sati na velikoj sceni, a mostarski "Identitluk" u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka. Epilog je da će mostarska predstava igrati na velikoj sceni HNK Split u 20 sati.

Gledatelje i čitatelje koje su možda zbunile ovolike promjene predstava, datuma, vremena i lokacija, sve informacije mogu dobiti na blagajni kazališta, gdje se može obaviti i zamjena ulaznica. Uz poruku da prate ne samo epidemiološku, nego i teatrološku situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 23:04