StoryEditor
Kazalištečaroban komad

Prva dječja premijera nakon ponovnog otvaranja hrvatskih kazališta: simfonijska bajka ‘Petar i vuk‘ u splitskom HNK ispunila sva očekivanja

19. lipnja 2020. - 23:09
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Prva dječja premijera nakon ponovnog otvaranja hrvatskih kazališta, simfonijska bajka 'Petar i vuk' u splitskom HNK, ostvarila je sva očekivanja, a nakon što su mlade snage modernog baleta, zajedno sa drugim autorima predstave, ispraćene dugim aplauzom, čini se da je nacionalno kazalište dobilo čaroban komad koji će dugo privlačiti najmlađu publiku u zgradu na Trgu Gaje Bulata. Jer, djelo ruskog skladatelja Sergeja Prokofjeva već punih osam desetljeća širom svijeta šarmira svojom jednostavnom edukativnošću, a istovremeno bogatstvom zvuka, boja i pokreta.

Dvadeset i sedam djevojčica i jedan dječak moderne grupe Baletnog studija HNK Split djelovali su krajnje uigrano, a njihovi gegovi i akrobacije na momente su bili neočekivani i osvježavajući. Voditelj i koreograf Remus Dimache podjelom uloga znao je procjeniti potencijale uzrasta svakog od njih i svi su članovi dječijeg ansambla dobili priliku za izražaj.

U ovoj simfonijskoj bajci u kojoj zločesti vuk ipak ne nastrada, nego završi u zoološkom vrtu, prvi put na velikoj sceni plesali su Bruna Videka, Giuliana Ozretić, Nina Božić, Noemi Dimache, Mirjam Lizović, Anastasia Svirko, Mina Ugrin, Luči Vukušić, Laura Jurišić, Doreotea Prka, Marta Čičerić, Tonka Bajić, Mareta Basta, Matea Blažević, Lidija Kerum Tešija, Vanda Kežić, Nika Stubnja, Tena Stubnja, Irma Duilo, Lucija Livaković, Laura Šarolić, Nika Vlak, Ana Vučetić, Fabiana Alfirević, Sabrina Chang, Lucija Šitić, te Bartul Lukšić, a pripovjedač je bio Lovre Kondža.

Orkestrom HNK Split dirigirao je Jure Bučević. Isto djelo sa nekadašnjim nazivom 'Peća i vuk' bilo je na repertoaru splitskog kazališta posljednji put 2008. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 05:50