StoryEditorOCM
KazališteRitina škola

Jedna od najizvođenijih i najnagrađivanijih komedija dolazi u GKM s dvije izvedbe

Piše KULTURA
6. studenog 2023. - 15:05

Ova šarmantna romantična komedija, s Vandom Winter i Markom Torjancem u glavnim ulogama, prati Ritu, inteligentnu i britku frizerku koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti. 

Na njemu sreće profesora Pravdana koji je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo njegov život, već i cijelu povijest književnosti…  

Predstava, uz obilje humora, govori o tome što se događa kad se odjednom pojavi neobična djevojka koja – „želi znati, želi shvatit, želi skužit... sve!“.

image
Planet Art

„Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, a tko je Kržljavi?“ … samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na najluđem tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Kritika je odmah po premijeri predstavu proglasila vrhunskim kazališnim djelom i predvidjela joj dug život što je predstava opravdala opstajući na repertoaru već deset godina s više od 200 izvedbi.

Predstava je osvojila deset glumačkih i nagrada za predstavu u cjelini od kojih je posljednja Grand Prix Velika Liska za najbolju komediju u regiji u međunarodnoj konkurenciji na Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru 2021. godine.

Za sve ljubitelje kazališta, a pogotovo ljubitelje dobre komedije, ovo je prava kazališna poslastica.“

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:04