StoryEditorOCM
Glazba7. po redu

Trilj je večeras bio oaza bluesa, tisuće pristigle na popularni festival: ‘Kad vidim ovakvu atmosferu...‘

Piše Toni Paštar
6. srpnja 2024. - 23:32

Gradski park u Trilju u subotu navečer bio je oaza rezervirana za blues. Tisuće Triljana, Cetinjana i gostiju pristiglih iz Splita i cijele Dalmacije, ali i iz inozemstva, pod krošnjama stoljetnih stabala uživalo je u glazbenim poslasticama 7. po redu Thrill Blues Festivala. Ova triljska priredba koja je već davno prešla granice Hrvatske i svrstala se na blues kartu svijeta počela je u petak trodnevnom školom bluesa, a u večernjim satima na otvorenoj pozornici mijenjali su se izvođači iz Hrvatske, Norveške, Francuske i Velike Britanije.

Glavna zvijezda 7. Thrill Blues Festivala bio je Britanac Toby Lee, 19-godišnjak kojega se u svijetu bluesa već drži najsjajnijom zvijezdom. On je nastupio u subotu navečer, a kada je izišao na pozornicu i krenuo prašiti blues kod posjetitelja je izazvao neviđeno oduševljenje.

- Kada vidim ovakvu atmosferu i iskazano zadovoljstvo publike koja se ponovno okupila u tisućama moram biti zadovoljan. Uz Toby Lee ove godine naši gosti su Kyla Brox duo, Cat Squirrel, Jolly Jumper & Big More, Mathis & Benoit, Matt Pascale Band i drugi. Zadovoljan sam i školom bluesa u kojoj imamo oko 50 polaznika. Trilj je još jednom požnjeo zasluženi uspjeh – kazao nam je Boris Hrepić Hrepa, umjetnički direktor Thrill Blues Festivala.

image

 

Toby Lee i Boris Hrepić

Toni Paštar/

- Hvala Borisu Hrepiću i rođenim Triljanima Darku Bakiću i Draženu Klariću koji su bili pokretači ovoga festivala. Svojom upornošću oni su razbili skepsu kojom su bili dočekani i stvorili su jedan brend koji je glas o našemu gradu, njegovim prirodnim ljepotama, gastronomiji i gostoljubivosti pronio svijetom bluesa, od Hrvatske preko Europe do Amerike. Thrill Blues Festival izrastao je u naš brend i kao takav ima i imat će ubuduće neupitnu potporu gradske vlasti – kazao nam je Ivan Bugarin, gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik.

image
Toni Paštar/

Među gostima subotnje večeri triljskog bluesa bio je i Tonći Glavina, ministar turizma i sporta.

- Ovaj festival je zorni primjer kada se ima dobre volje i dobroga usmjerenja da se može napraviti fantastično uspješni proizvod i na ovim takozvanim manje razvijenim turističkim područjima. Nisam prvi put na ovom festivalu pa stoga moram izreći pohvale triljskoj gradskoj vlasti, TZ i posebno organizatorima koji su zaslužni što je Trilj izrastao u centar bluesa u Hrvatskoj. Razgovarao sam i s izvođačima koji spadaju u vrh blues scene. Oni mi kažu da su oduševljeni Triljem kao destinacijom, organizacijom i naročito publikom. Ministarstvo turizma i HTZ nastavit će i ubuduće financijski i na svaki drugi način podupirati Thrill Blues Festival jer ovako nešto nam treba – kazao nam je Tonći Glavina.

Festival se nastavlja ove nedjelje, a završni koncert u Gradskom parku počet će u 18 sati. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 08:51