StoryEditor
Film & TV‘Snovozemlje‘

Animirani film Veljka i Milivoja Popovića, koji je trenutno u pretprodukciji, osvojio tri nagrade na CEE Animation Forumu

Piše HINA
7. svibnja 2021. - 22:32
Vladimir Dugandzic/Cropix

Dugometražni animirani film "Snovozemlje" u režiji Veljka i Milivoja Popovića, koji je trenutno u predprodukciji, osvojio je na ovogodišnjem CEE Animation Forumu tri nagrade, izvijestio je u petak Hrvatski audiovizualni centar.

Hrvatski film osvojio je Cartoon Movie i CEE Animation Workshop nagradom te posebnim priznanjem žirija u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Braća Popović potpisuju režiju, a Veljko s Pedrom Riverom razvija i scenarij.

Za vizuale filma zadužen je kanadski umjetnik Dave Cooper, poznat po animiranom serijalu "Pig Goat Banana Cricket", koji se emitirao na Nickelodeonu.

Film se razvija pod okriljem produkcijske kuće Prime Render, a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na Forumu je u novoj kategoriji Rising Stars, namijenjenoj projektima kratkometražnih studentskih filmova, sudjelovala i Kristina Penava s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku s filmom u razvoju "The Perfect Gift".

CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata.

Njegovo deveto izdanje ove se godine održalo online, od 26. travnja do 6. svibnja, u sklopu industrijskog programa Međunarodnog festivala animiranog filma Anifilm u Češkoj, a predstavljeno je 40 projekata u pet kategorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 09:36