StoryEditorOCM
Izbori 2021NEMA KOALIRANJA

Zadarski boduli žele u Gradsko vijeće: Denis Barić ima i odgovor na pitanje "što će napraviti ako formiranje većine bude ovisilo o njima"

Piše P.O.
15. travnja 2021. - 15:23

Među sve brojnijim nezavisnim listama koje će se 16. svibnja pojaviti na lokalnim izborima bit će i Nezavisna lista naseljenih otoka Grada Zadra predvođena Denisom Barićem s Iža, Lidijom Pulišić s Oliba i Paulom Bolfan sa Silbe. Lista je sastavljena, kaže Barić, od predstavnika svih otočnih naselja koja administrativno pripadaju Gradu Zadru, a imena će biti objavljena nakon službenog prihvaćanja liste od strane izbornog povjerenstva.

- Cilj nam je ulazak u Gradsko vijeće Zadra i provedba Zakona o otocima. A to znači posebnu brigu o otocima pri dodjeljivanju sredstava za projekte, kaže Barić čija Nezavisna lista neće dati svog kandidata za gradonačelnika Zadra.

Već je poznato da će „Bodulska lista”, u slučaju da se probije do gradske vijećnice, tražiti ponovno ustanovljavanje Upravnog odjela za otoke, postavljanje predstavnika otočana na mjesto predsjednika Odbora za otoke pri Gradskom vijeću, revidiranje odluke o komunalnoj naknadi i slivnim vodama za otoke, dodjeljivanje poticaja Grada Zadra za novorođenčad i mlade obitelji na otocima temeljem Zakona o otocima, izjednačavanje otočana sa žiteljima Grada Zadra po svim pitanjima komunalne infrastrukture

Denis Barić je dugogodišnji predsjednik Otočnog sabora i posebno želi podvući da Nezavisna lista „na izbore izlazi samostalno, bez koaliranja i bez političkih konotacija”. Hipotetsko pitanje „što ako otočani zaista uđu u Gradsko vijeće i budu morali odlučivati o vijećničkoj većini”, Barić kaže:

- U tom slučaju će odluku donijeti svih 27 ljudi s Nezavisne liste!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:58