StoryEditorOCM
Izbori 2021SVE ZA ŠKOJ

SDP-ov Tihomir Marinković traži peti mandat na čelu bračke turističke ‘metropole‘: Očekujem suparnika iz HDZ-a, ali i pobjedu za naš Bol

14. travnja 2021. - 13:52

Tihomir Marinković najavio je svoju kandidaturu za peti po redu mandat na čelu bračke općine Bol.

Marinković je kandidat SDP-a, stranke koja je u upravo okončanom mandatu ostvarila četiri mjesta u Općinskom vijeću te zajedno s dva glasa HDZ-a i oporbu od pet nezavisnih, odradila četverogodišnji mandat.

– Na svim izborima na kojima sam sudjelovao imao sam tri-četiri protukandidata, pa iako ove godine još nisu objavili svoje kandidature, očekujem da će ih svakako biti, među njima i HDZ-ov kandidat. Očekujem, međutim, i pobjedu. Imamo projekte koji će biti realizirani na jesen, a koji će poboljšati situaciju u prostoru, što su građani prepoznali budući da je Bol sve prepoznatljivija turistička destinacija i to pokazuju brojke dolazaka i noćenja – kazao nam je načelnik Marinković.

SDP-ovcu je jasno kako je i ove godine izgledan drugi krug u izborima za načelnika, što, kako kaže, ne umanjuje njegove izglede. Suradnju s HDZ-ovim vijećnicima ne stavlja u kontekst s novim izlaskom pred birače, a uspješno privođenje kraju mandata komentira riječima:

– Radili smo kao prijatelji, susjedi i dobri građani. Politika se u naš rad nije miješala, a bilo bi dobro da je tako i na državnoj razini. Gledali smo posao, interes mjesta i građana, jer je to osnovni preduvjet da lokalna zajednica ostvari napredak – poručio je Marinković.

Nakon zakonskih izmjena, a s obzirom na broj stanovnika, podsjetimo, načelnik općine Bol u sljedećem mandatu neće imati zamjenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:19