StoryEditorOCM
Izbori 2021poruka s balkona

Posljednje predizborno obraćanje Siniše Vuce: Sve je namješteno, od Splitskog festivala do izbora u nedjelju! Oni nam gore u Zagrebu kreiraju sve!

Piše Gabrijela Radanović
13. svibnja 2021. - 13:52

Siniša Vuco, kandidat za gradonačelnika Hrvatske seljačke stranke na lokalnim izborima koji će se održati idući nedjelju, s balkona u Marmontovoj ulici posljednji put se obratio sugrađanima i medijima. Ne krije razočarenje sinoćnjim sučeljavanjem održanim na javnom servisu u kojem nisu gostovali svih 11 kandidata koji sudjeluju u utrci za mjesto čelnog čovjeka grad.

- Mi ne možemo doći do Splićana i Splićanki, u njihove domove, preko ekrana, osim putem lokalne televizije. Sve se događa u Zagrebu. Ja nemam ništa protiv Zagreba, ja sam pjevao svugdje i svugdje imam svoje poklonike, ali te velike medijske korporacije naprave anketu na 500 do 600 ljudi, a to nije niti jedan posto birača, i onda na temelju toga skroje tko će biti vodeći i samo njih zovu, a oni ostali ne mogu reći niti riječi - poručio je Vuco i naglasio kako je prvi "meč" u nedjelju. Nekoliko puta je ponovio kako "velike medijske korporacije kreiraju javno mišljenje" s objavljenim anketama te tako "manipuliraju biračima".

- Oni podsvjesno ljudima nameću imena favorita i outsidera. Oni nam gore u Zagrebu kreiraju sve. A njihov Zagreb, to je Bruxelles! Vlasnici tih televizija su Bruxelles, od jedne Amerikanci, a od druge Nijemci. Ne smin puno pričati jer se malo bojim. Ne tužbe... Ja se neću uspoređivati s hrvatskim velikanima, a znamo kako su HSS-ovci završili. Ubili braću Radić! Ne kažem da će mene neko ubiti, al ne bih se ni čudio jer progovaram o velikim stvarima a to nije legitimno - žustro je poručio HSS-ov kandidat koji smatra da je borba bila neravnopravna i nepoštena, a pogotovo debata na državnoj televiziji.

- Ne nasjedajte da s vama upravljaju 'ko s ovcama koje tjeraju u torove. Vi glasajte po svome osjećaju, pameti, duši, srcu, zdravom razumu. Pustite vi favoriziranje - glasno je kazao s balkona. Pozvao je buntovne i ljude mlade ljude da izađu na izbore i prepoznaju Sinišu Vucu na čelu HSS-a koji će biti njihov, kako je kazao, ispušni ventil za nezadovoljstvo.

- Ja nisam političar, ja sam antipolitičar. Borim se zbog ovog nakaradnog sistema, jer ova država ide prema svemu onome što nije dobro - istaknuo je. Poručio je mladim ljudima da ne ostaju na "drači, kamenu, stini, komadu kruva".

- Koga to zanima?! Pod krinkom domoljublja zadržavaju mlade. Zašto? Da bi mladi radili za njih koji žive od politikantstva, čak ne od politike! Ja bi mladima poručio: idite u svijet, zaradite pošteno svoju mirovinu pa se vratite za 50 - 60 godina ako išta ostane od ove domovine. Izađite na izbore, a poslije bez straha i grižnje savjesti otiđite zaradite nešto od svog školovanja, a ne da vam se rugaju lijenčine - glasno je poručio Vuco uz zaključak "što će vam ovakva država u kojoj je sve namješteno".

image
Ante Čizmić/Cropix

- Od festivala koji se održava iza mojih leđa (Splitski festival op. G. R.) do izbora koji će biti u nedjelju. Sve je namješteno! - rekao je i nabrojao primjere kako Slavonci kupuju jeftiniju hranu u Mađarskoj, da on kćerki kupuje pametni mobitel u Švicarskoj, upitao se i zašto je u Njemačkoj hrana 40 posto jeftinija.

Naveo je kako ga ljudi prozivaju da je seljačina, ali ne napomenuo kako je on seljak, te je na to ponosan, ali nije seljačina.

Premda mu je na kraju izlaganja, kako smo imali priliku čuti, tajnica stranke savjetovala da ne spominje imena favorita, to ga je posebno ražestilo pa odlučio ipak reći što misli o nekim favoritima koji se "takmiče tko će dati više lažnih obećanja".

- E, reć ću baš. Evo, recimo, Puljak. Meni je on onako simpatičan čovik, al brate, di će on bit gradonačelnik. On reče brojke pa falije brojku. Nauči, brate! Triba imat gard, mene strah svašta reć jer ćete bi to stavit u naslov, a sve ovo lipo šta sam priča ćete maknit. Al osim duše, gradonačelnik treba imat i ono, znate, malo ispod srca. Shvaćate… - zaključio je Vuco.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:01