StoryEditorOCM
Izbori 2021ankete joj nisu naklonjene

Katarina Peović: U vrijeme koronakrize trebalo bi poticati zadrugarstvo, a ne poduzetništvo. Rad nedjeljom? Svi radnici bi taj dan trebali biti slobodni

Piše PSD
10. svibnja 2021. - 14:27

Gošća N1 studija uživo bila je kandidatkinja Radničke fronte za gradonačelnicu Rijeke Katarina Peović.

Ankete nisu naklonjene ni njoj, ali ni Radničkoj fronti, vrte se oko 5 posto.

“Mi smo uvijek bolji u konačnim rezultatima, nego anketama. Ne očekujem ništa, imamo specifičan pristup elektivnim procesima. Želimo iskoristiti izbore kako bismo upozoravali i na načine na koje možemo promijeniti stvari i na probleme kojih se mnogi ne dotiču”, rekla je Peović za N1.

Podsjetila je da je Radnička fronta još 2015. organizirala jedan od najvećih prosvjeda u Rijeci protiv poskupljenja grijanja i da su stali uz radnike Autotroleja kada im je smanjena plaća u vrijeme koronakrize.

“Na kraju su im povećane plaće i potpisan je kolektivni ugovor. Nismo bili u Vijeću, ali bili smo glasna oporba i to je ono što bismo mogli biti biti ako uđemo u Vijeće. Nitko se za radnike neće zalagati toliko koliko Radnička fronta. Rijeka je stvarno pala standardom i mislimo da bez RF-a u Vijeću neće biti dobro za radnike”, rekla je Peović.

Smatra da su dvojica vodećih kandidata prema anketama, Marko Filipović (SDP) i Davor Štimac (Nezavisni), predstavnici elita.

“Predstavljaju predstavnike tih poduzetničkih elitnih skupina, stvarno su dva predstavnika elita. Ono na što upozorava RF je ekskluziva ekskluziva. Ono o čemu mi govorimo je potreba zadrugarstva, a ne poduzetništva. Gradonačelnik Obersnel puno priča o malim, mikropoduzetnicima, ali ne spominje negativne strane, da ih velik broj propada zbog zaoštrene konkurencije u vrijeme pandemije. Mi smatramo da bi u koronakrizi trebalo poticati zadrugarstvo, to je demokratskiji oblik formiranja poduzeća”, rekla je Peović za N1.

S obzirom da je ujedno i saborska zastupnica RF-a, Peović je komentirala i najavu zabrane rada nedjeljom.

“To je jedan dan u tjednu koji bi svi radnici trebali imati slobodan. Neke usluge moraju funkcionirati, ali trgovina nije među njima. Vidjet ćemo kako će konačan prijedlog izgledati, to tek treba vidjeti. Ono što je važno reći je da je u trgovini potrebno manje posla, a veće plaće”, rekla je Peović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:42