StoryEditorOCM
Izbori 2021NOVO LICE

HDZ u boj za Vrgorac s Pranićevim suradnikom šalje ‘mladi kadar iz radničke obitelji‘: Kalajžić neće voditi politiku podilaženja raznim interesima

12. travnja 2021. - 14:45

Vrgorski HDZ i službeno je predstavio javnosti svoje kandidate za lokalne izbore koji će se održati sredinom svibnja.

Tako je, nakon održane sjednice stranačkog Predsjedništva i Gradskog odbora, jednoglasno donesena odluka da u dvoboj s Milom Hercegom (NLM) ulazi mladi Marko Kalajžić, predsjednik ogranka Dusina, dok će nositelj liste za Vijeće biti Ivica Šalinović. Podršku im je došao dati i Ante Sanader, čelnik županijskog HDZ-a.

U HDZ-u su istaknuli kako će "Kalajžić svojom čistom i neukaljanom prošlošću biti garancija da neće voditi politiku podilaženja raznim interesima". Smatraju da će kandidat, "kao dijete odraslo u radničkoj obitelj, svojim radnim navikama i entuzijazmom dati nadu Vrgorčanima kako će od 'grada slučaja', zbog brojnih afera i pogodovanja, živjeti u gradu prosperiteta".

S druge strane, "Šalinović je obiteljski čovjek, otac dvoje djece, ekonomist koji se dokazao svojim radom i može kao nositelj liste za Gradsko vijeće, i sutra gradski vijećnik, biti jamac nekog drugog i boljeg Vrgorca".

Zanimljivo je istaknuti da SDP, nekad najveća oporbena stranka u najistočnijem gradu srednje Dalmacije, još nije izišla u javnost ni s kandidatom za gradonačelnika ni s nositeljem liste za lokalni parlament. Neki "komentatori" smatraju da taktiziraju, a drugi kažu da će se kao i tijekom protekle četiri godine, unatoč otporu dijela članova, prikloniti NLM-u i tako nastaviti neformalnu suradnju u Gradskom vijeću.

U svakom slučaju, pred građanima je nešto više od mjesec i pol do izlaska pred biračke kutije, pa rubriku iznenađenja treba ostaviti otvorenom. Možda se pojavi još neki kandidat za gradonačelnika ili lista za Gradsko vijeće koja će razdrmati prilično dosadnu i predvidljivu političku scenu Tinova grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:55