StoryEditorOCM
ŽupaLOKALNI IZBORI 2021. |

ŽUPKA Župska stranka osuđuje ponašanje načelnika Nardellija

Piše dv
16. travnja 2021. - 16:03

Župska stranka osuđuje ponašanje župskog načelnika Silvia Nardellija zbog, kako navode u priopćenju za javnost, 'pritisaka prema kandidatu Župske stranke za načelnika Općine Antunu Bašiću'. Priopćenje Župske stranke prenosimo u cjelosti:

- Pred nama je još jedna neizvjesna turistička sezona, a gubitci od prethodne još se zbrajaju. Prema procjenama koje smo napravili uz pomoć stručnjaka s područja turizma, župski privatni iznajmljivači su prošle godine zabilježili gubitak od gotovo 125.000.000,00 kn u odnosu na ostvarene prihode u 2019. godini. To je vrijednost od gotovo tri puna proračuna Općine Župa dubrovačka, odnosno 125 milijuna kuna manje u kućnim budžetima naših sugrađana. A kad tome pridodamo nagomilane probleme oko rješavanja pitanja kanalizacije, gospodarenja otpadom te realizacije drugih kapitalnih projekata koje se godinama čeka, poput dječjeg vrtića u Kuparima, jasno je u kakvoj se ekonomskoj, financijskoj, ali i društvenoj i političkoj krizi nalazi naša zajednica.

I dok naši članovi ulažu maksimalne napore kako bi osmislili što kvalitetniji i svrsishodniji program koji žele provesti u naredne četiri godine, dok tražimo rješenja za brojna ekonomska i financijska pitanja vezana za rad Općine Župa dubrovačka, dok snimamo videa, pišemo članke, predstavljamo naše kandidate na listi za Općinsko vijeće, čelnici te iste Općine, na čelu s načelnikom Silvijem Nardellijem bave se obračunom s političkim neistomišljenicima udbaškim metodama propalog komunističkog sistema.

Naime, već neko vrijeme traje pritisak od strane Silvija Nardellija prema kandidatu Župske stranke za načelnika Općine, gosp. Antunu Bašiću. U više navrata, telefonski se uznemirava kako on, tako i njegova obitelj s prijetnjama kako će, kako kaže, ići “ispod pojasa”, te da će javno prozvati gosp. Bašića za nekakve konstrukcije kojima će u javnosti okaljati njegovo ime. Posljednja takva zbila se u petak 9.4. kada je primio poziv od gosp. Lovorka Kleškovića.

Svatko tko je imao priliku upoznati gospodina Bašića, tko je vidio bilo koji od njegovih javnih nastupa, kako u vijeću tako i u medijima, zna da je Antun maksimalno korektan, umjeren i dobronamjeran čovjek koji nije nikad bespotrebno i neopravdano narušio ugled ili okaljao ime nekom od svojih političkih neistomišljenika. Gospodin Antun Bašić je svojim dosadašnjim političkim djelovanjem pokazao i dokazao koliko je tolerantna i konstruktivna osoba, bez imalo potrebe za omalovažavanjem svojih oponenata.

Ovim putem predlažemo načelniku g. Nardelliju i Predsjedniku vijeća g. Kleškoviću, ako već žele voditi takvu kampanju, da javnosti predstave sve konstrukcije i podvale koje planiraju podmetnuti gosp. Bašiću i bilo kojem drugom kandidatu s liste za vijeće Župske stranke što prije, kako bi im ostalo dovoljno vremena da predstave svoj izborni program. Međutim, napominjemo da smo i vi i mi dio zajednice, živimo i živjet ćemo u ovoj sredini bez obzira na izborne rezultate, a politikom se bavimo kako bi našoj zajednici donijeli pozitivne promjene i napredak u svakom pogledu. Stoga smatramo da se pritiscima, podvalama i blaćenjem svojih oponenata, kao pojedinci na istaknutim društvenim pozicijama, ne smijete baviti. Time samo stvarate razdor i nepotrebne podjele unutar društva. Pozivamo vas na korektnu i konstruktivnu kampanju, u čijem će fokusu biti napredak naše zajednice, planovi, projekti, nove ideje za rješenje dugogodišnjih problema, argumentirana kritika oponenata i ocjena uspješnosti obnašanja javne funkcije, a ne osobe koja je obnaša.

Ovim putem želimo najstrože osuditi neprimjereno ponašanje istaknutih članova naše zajednice te pozivamo i druge politički aktivne pojedince da osude i ne dopuste takvo ponašanje u političkoj areni Župe dubrovačke. To se posebno odnosi na članove župskog HDZ-a. Župska stranka je otvorena za bilo koji oblik otvorenog i konstruktivnog dijaloga, u kojem su uključeni svi sudionici političkog i društvenog života Župe dubrovačke. Za konstruktivne i argumentirane rasprave ili primjedbe smo spremni u bilo koje vrijeme. Možemo bolje - navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Predsjedništvo Župske stranke.

16. travanj 2024 13:39