StoryEditorOCM
ŽupaPOČINJE ŠKOLA|

I OVE GODINE Općina Župa dubrovačka subvencionira pokazne karte učenicima

Piše DV
2. rujna 2021. - 14:53

Početkom nove školske godine nastavljaju vrijediti prava na subvencioniranje troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke koji školu pohađaju u Gradu Dubrovniku omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna mjesečno. Za ostvarenje prava na subvenciju, u Općinu je potrebno, osobno ili putem maila (katarina.barovic@zupa-dubrovacka.hr ) dostaviti potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu i presliku osobne iskaznice.

Učenici srednjih škola i ove godine imaju potpuno besplatne mjesečne karte. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, putem županije , u školskoj godini 2021./2022. nastavlja s programom sufinanciranja troškova javnoga prijevoza srednjoškolcima iznosom od 75% cijene pokazne karte, a Općina Župa dubrovačka sufinancira preostalih 25 % tako da svi srednjoškolci iz Župe dubrovačke i dalje imaju pravo na besplatne pokazne karte.  

Za ostvarenje prava na subvenciju u Libertas je potrebno dostaviti A4 potvrdu koju izdaje škola o redovnom upisu u tekuću školsku godinu.

Učenici OŠ Župe dubrovačke, koji koriste uslugu prijevoza od kuće do škole, pravo na besplatne pokazne karte ostvarit će prema popisu koji će Libertasu dostaviti osnovna škola nakon početka školske godine.

Kupnja povoljnije mjesečne karte u iznosu od 100 kn za odlazak na izvannastavne aktivnosti učenici osnovne škole iz Župe dubrovačke mogu ostvariti putem Libertasa uz potvrdu o redovnom upisu u osnovnu školu, te potvrdu izvannastavne aktivnosti koju izdaje klub.

19. travanj 2024 14:03