StoryEditorOCM
PrimorjeU SLANOM

Svetom misom obilježen Dan Policijske kapelanije Sveti Vlaho, predvodio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Piše Dv
13. veljače 2023. - 14:20

U povodu proslave Dana Policijske kapelanije "Sveti Vlaho" u petak je misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jeronima u Slanom održano svečano misno slavlje koje je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

image
PU dubrovačko-neretvanska

Na svečanoj svetoj misi sudjelovali su policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske predvođeni načelnikom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem.

Uz domaćina, gvardijana samostana fra Stipana Klarića, na svetoj misi je nazočio i policijski kapelan fra Ivica K. Pavlović.

Budući se Dan kapelanije ove godine obilježavao na spomendan blaženoga Alojzija Stepinca biskup mons. Roko Glasnović se u svojim nadahnutim riječima propovijedi osvrnuo na život ovog blaženika, velikana Katoličke crkve, koji je u vremenima kada se vjera kažnjavala, svoju ljubav prema Bogu angažirano živio i na kraju za tu ljubav darovao život.

Propovjednik je u svojoj propovjedi istaknuo vrline ovog narodnog sveca, koje bi svima trebale biti ne samo putokazi već i osobno svjedočanstvo vjere u Isusa Krista.

Na svečanom misnom slavlju je nazočila i policijska klapa Sveti Mihovil koji su prigodnim glazbenim repertoarom uveličali ovo misno slavlje.

U ime svih djelatnica i djelatnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske načelnik Ivan Pavličević je biskupu Glasnoviću uručio prigodni dar kao zahvalu za njegovu nazočnost na Danu policijske kapelanije.

20. travanj 2024 12:22