StoryEditorOCM
PelješacFESTA U BRIJESTI

Opet je došlo vrijeme za Dan malostonske kamenice, donosimo vam cijeli program: posjetitelji će doživjeli čar tradicije i života lokalnog stanovništva...

Piše Dv
3. ožujka 2023. - 12:32

Malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a 2020. godine upisana je u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te zaštićena na području cijele Europske unije.

Postaje sinonimom ovoga područja, a dugogodišnje održavanje manifestacija potvrđuje njezinu važnost za područje poluotoka Pelješca i cijele Dubrovačko – neretvanske županije.

Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo taj mjesec postaje i mjesecom kamenice, jer se smatra da je upravo tada najpunija i najukusnija.

Na ovogodišnjoj Festi u Brijesti posjetitelji će obilaziti brodove i maune lokalnih školjkara, uživati u toj svježoj deliciji, tek izvađenom iz mora, pokapanom sa nekoliko kapljica limunovog soka, baš na način kako je i sami domaćini preferiraju.

Uz zvukove dalmatinske pjesme i pelješko vino, posjetitelji će doživjeli čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok će ugostiteljski objekti u Stonu i okolici nuditi raznoliku paletu peljeških okusa.

PROGRAM DOGAĐANJA:

Brijesta, Riva od 11:00 – 17:00 sati

§ Degustacija malostonske kamenice na maunama školjkara u Brijesti

§ Prezentacija peljeških vina

§ Degustacija raznih morskih specijaliteta

§ Humanitarna prodaja lokalnih slastica udruge Liga protiv raka- Pelješac, Korčula, Mljet, Lastovo“

§ Udruga „ Udruga Djeca Pelješca“ – izlaganje proizvoda

§ Nastup HKUD „Stoviš Ston – Glazba Ston

§ Zabavni cjelodnevni glazbeni program

15. travanj 2024 11:08