StoryEditorOCM
PelješacPOSJETA TRPNJU

Ministar Butković: Dubrovačko-neretvanska županija prednjači po projektima u lučkoj infrastrukturi

Piše dv
10. studenog 2022. - 13:19

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo te načelnik općine Trpanj Jakša Franković sa suradnicima danas su obišli Luku Trpanj.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 17 milijuna kuna koja je sufinancirana europskim sredstvima te sredstvima Ministarstva more, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanske županije i općine Trpanj. Trpanj je ovim projektom dobio modernu luku s dodatnim sadržajima te oko 170 metara nove rive.

"Kad govorimo o lučkoj infrastrukturi, Dubrovačko-neretvanska županija prednjači po projektima. Čestitam županu i lučkoj upravi jer su pripremili dosta projekata – 5 europskih je u provedbi, dva su završena. To su velika ulaganja, a renesansa koju ostvarujemo na hrvatskoj obali se najviše vidi upravo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji!" – istaknuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodavši da je ukupna vrijednost projekta uređenja luke Trpanj oko 17,5 milijuna kuna, a da je Ministarstvo sudjelovalo s 15,5 milijuna kuna.

Saborski zastupnik Branko Bačić napomenuo je da je ovo nastavak dogradnje luke Trpanj kojom je Trpanj dobio novu vizuru. "I dalje će Trpanj, usprkos izgradnji mosta, ostati luka otvorena za javni promet, a smanjenjem obima prometa otvaraju se nove mogućnosti razvoja nautičkog turizma" – naglasio je Branko Bačić.

"Nakon izgradnje Pelješkog mosta, Luka Trpanj će zasigurno biti manje opterećena, a ova investicija rješava promet prema trajektu, ali i promet u samom središtu Trpnja. Čestitam i načelniku i našoj Lučkoj upravi na odlično odrađenom projektu, čestitam Ministarstvu mora prometa i infrastrukture i ministru Olegu Butkoviću i cijeloj Vladi koja podržava naše projekte prometnog povezivanja. Nakon mosta želimo nastaviti prometno povezivanje brzim cestama, ali važan segment prometnog povezivanja Dubrovačko-neretvanske županije su i investicije u lučku infrastrukturu – od Koločepa, preko Drača do Korčule, Lastova i Cavtata" – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

"Nama puno znači ovaj dio obalnog pojasa od 170 metara na kojem smo dobili nove sadržaje – šetnicu, prostor za prihvat i čekanje automobila na ukrcaj, sve preduvjete za postavljanje lučke dizalice, istezalište za manja plovila i lungo mare što je dodatna vrijednost Trpnju kao turističkom odredištu s predivnim šetnicama" – rekao je načelnik općine Trpanj Jakša Franković.

19. travanj 2024 14:24