StoryEditorOCM
PelješacWINDSURFING |

Mađarska reprezentacija priprema se za Olimpijske igre u Vignju

Piše dv
3. travnja 2021. - 17:00

U Vignju na jugozapadnom dijelu poluotoka Pelješca mađarska windsurfing reprezentacija priprema se za Olimpijske igre u Tokiju. Na svojim uskršnjim pripremama nalazi se trenutno petnaest reprezentativaca Mađarske, a njih dvoje nastupit će na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, javljaju iz Turističke zajednice Orebić.

Reprezentativka Sara Cholnoky je prvi put još kao djevojčica boravila u Vignju prije petnaest godina, a glavni trener Lorand Utassy dolazi u Viganj još od 80-tih godina. Kako kažu izbor Vignja za pripreme je bio jednostavan, relativno je blizu i s obzirom na geografski položaj sigurno je da će biti vjetra. Unatoč pandemiji osjećaju se sigurno, trenutno nema velikih gužvi pa se, kažu, mogu koncentrirati isključivo na pripreme.

Mađarske reprezentativce posjetio je i predstavnik Turističke zajednice Općine Orebić koji im je zaželio sreću na olimpijadi te ih razveselio prigodnim proizvodima pelješkog kraja.

Iako Viganj broji svega tristotinjak stanovnika, već duže je vremena poznat kao mjesto za ljubitelje adrenalinskih sportova. U Vignju se na svakom koraku osjeti sportski duh, vjetar je idealan, puše gotovo svakodnevno, najčešće je to maestral koji je izuzetno pogodan za wind i kitesurfing.

20. travanj 2024 09:33