StoryEditorOCM
PelješacPOMOGLI LJUDIMA U NEVOLJI

Iz Petrinje stižu lijepe riječi HGSS-u stanice Orebić: Posebna ekipa i posebno prijateljstvo koje će trajati dok smo živi!

Piše DML
15. listopada 2021. - 20:52

Na fb stranici Petrinja naš grad, humanitarne udruge čiji su članovi aktivno uključeni u pomoći potrebitima na krajem 2020. potresom pogođenom području, javno je pohvaljeno veliko srce i angažman pripadnika HGSS Stanice Orebić koji su, zajedno s drugima, pomogli mnogim ljudima u nevolji.

image
Ni visine ni dubine njima nisu problem
Fb Stranica Petrinja Naš Grad

- Još jedna priča koju smo ostali 'dužni' i ljudi koji se nikako ne smiju zaboraviti. HGSS, stanica Orebić je ekipa s kojom smo proveli najviše vremena na terenu. Ekipa sastavljena od Drniša, Visa, Pelješca, Korčule do naše Petrinje! Što reći o tim ljudima... Gdje neki nisu ni pogledom mogli zaviriti, oni ulaze! Skoro mjesec dana smo svakodnevno surađivali, od krovova, dimnjaka, izvlačenja stvari i dokumenata iz ruševina, itd., itd. Posebna ekipa i posebno prijateljstvo koje će potrajati dok smo živi! I da, 'fala vam što ste nam omogućili brzi tečaj dalmatinskog, pa sad znamo da je puntižela fosna, a kantinela letva! Nadam se da smo bili dobri učenici i fala vam, ljudi, za sve! – stoji, uz nekoliko fotografija, na stranici Petrinja naš grad.

image
Ušli su i tamo gdje se drugi nisu usudili
Fb Stranica Petrinja Naš Grad
19. travanj 2024 03:45