StoryEditorOCM
Neretvajoš nema liječnika

Popunila se pomoćna radna mjesta u Dnevnoj bolnici u Metkoviću: ima tko čistiti ali tko će ljude liječiti, zagipsati slomljenu ruku ?

Piše Stanislav Soldo
27. studenog 2022. - 08:21

Proteklih dana smo pisali o natječaju za zapošljavanje u Dnevnoj bolnici u Metkoviću. Tražili su se liječnici: internist, kardiolog, kirurg, viša medicinska sestra i dvije medicinske sestre-tehničara te pomoćno tehničko osoblje: administratori, spremačice i kućni majstori.

Zanimljivo je da se za dva radna mjesta administratora javilo čak 85 kandidata, nešto manje ih je bilo za spremačice 26. Ukupno je za pomoćno tehničke poslove stiglo 117 zamolbi.

Opća bolnica Dubrovnik na svojim web stranicama objavila je rezultate natječaja za zapošljavanje pa je tako na neodređeno puno radno vrijeme zaposlena viša medicinska sestra, medicinske sestre-tehničari srednje stručne spreme, administratori, kućni majstori i spremačice.

Kako se i očekivalo popunila su se sva radna mjesta osim liječničkih.

Podsjetimo, Dnevna bolnica u Metkoviću, koju desetljećima čekaju stanovnici doline Neretve djelovat će kao izdvojeni odjel Opće bolnice Dubrovnik i svoja vrata bi trebala otvoriti sredinom prosinca. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 16,2 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova.

25. travanj 2024 11:48