StoryEditorOCM
KorčulaEU SREDSTVA

Projekt Radost za obitelj omogućio produljeno radno vrijeme vrtića u Veloj Luci i otvorio osam novih radnih mjesta

Piše DV
6. travnja 2022. - 16:13

Projekt Radost za obitelj, kojeg Općina Vela Luka provodi u suradnji s Dječjim vrtićem Radost kao partnerom na projektu u potpunosti financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda, omogućit će produljeno radno vrijeme predškolske ustanove, osigurati implementaciju novih programa, kupovinu dodatne opreme i otvaranje osam novih radnih mjesta. Za projekt je odobreno 1.425.316,09 kuna bespovratnih sredstava.

Načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić na konferenciji za novinare u utorak je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Dječjim vrtićem i provedenim aktivnostima u zadnjih pet godina kojima su se, iz različitih nacionalnih natječaja i europskih fondova, osigurala znatna sredstva za opremanje i uređenje vrtića s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg i ugodnijeg boravka najmlađih korisnika.

image

Predstavljen projekt Radost za obitelj

Općina Vela Luka

Voditeljica projekta Jasna Maričić naglasila je kako je glavni cilj projekta Radost za obitelj osiguravanje usklađivanja poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima te poboljšanje uvjeta za optimalan razvoj djece kroz produljeni rad vrtića, opremanje, zapošljavanje, edukaciju odgojno-obrazovnog i stručnog kadra, unapređenje sportskog i uvođenje programa engleskog jezika.

-Zadnjih godina javlja se sve veća potreba za smještajem djece u vrtiću, kao i za prilagođavanje radnom vremenu roditelja te dodatnim sadržajima za djecu. Prošle godine, na upis za pedagošku godinu 2021./22.pristiglo je 128 zahtjeva, a budući da smo mali vrtić, nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima. Upisano je 102 djece i to isključivo zaposlenih roditelja i djece s poteškoćama u razvoju te naši predškolci, dok je čak 26 zahtjeva bilo odbijeno. Prijavom na ovaj projekt osigurali smo produljeno radno vrijeme vrtića od 15:30 do 21 sat, dobili smo program ranog učenja engleskog jezika te sportski program, a zaposlili smo i osam osoba. Osigurali smo još dvije odgojne skupine, stariju i mlađu, u koje je upisano onih 26 djece koje prvotno nismo mogli upisati, a radi se o djeci čiji roditelji ne rade ili radi samo jedan od njih. Smatram kako je nezaposlenom roditelju sasvim svejedno hoće li dijete dovesti u vrtić ujutro ili poslijepodne, već mu je najbitnije da je ono obuhvaćeno odgojno-obrazovnim radom u našoj ustanovi – istaknula je Miranda Oreb, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

image

Predstavljen projekt Radost za obitelj

Općina Vela Luka

Projekt Radost za obitelj odobrilo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu poziva UP.02.2.2.16 Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Ugovor o realizaciji projekta potpisan je 2. siječnja ove godine, što ujedno označava i službeni početak projekta čije je ukupno trajanje 20 mjeseci.

19. travanj 2024 03:00