StoryEditorOCM
KorčulaSvečanost na otoku

Povodom Dana Općine Vela Luka i blagdana sv. Josipa podijeljena javna priznanja: Ante Dragojević Beže dobio Golubicu za životno djelo, Kumpaniji nagrada za 20. rođendan, evo tko je još među nagrađenima

Piše Dora Lozica
19. ožujka 2022. - 16:04

Budući da su epidemiološke mjere popustile, Velolučani su ove godine uspjeli održati bogati kulturni, umjetnički i sportski program ususret Danu Općine Vela Luka i blagdanu Sv. Josipa. U petak je tradicionalno održana kros utrka učenika i nastavnika Srednje škole Vela Luka, a u poslijepodnevnim satima je u mjesnoj crkvi Sv. Josipa, nakon svečane mise, održan i blagoslov FD Kumpanija nakon čega su Velolučani uživali u svečanom mimohodu mažoretkinja uz glazbenu pratnju Narodne glazbe Vela Luka.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vele Luke na kojoj su dodijeljena općinska javna priznanja kao i plakete najuspješnijim sportašima za prošlu godinu. Na svečanu su sjednicu došli i brojni gosti, u prvom redu Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča i izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića, potpresjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, zamjenik župana DNŽ Joško Cebalo, svi otočni načelnici i gradonačelnica te brojni gradonačelnici prijateljskih gradova popu Ogulina, Kastva, Vrbovca, Trogira...

Najuspješnijim sportašem Vele Luke u 2021. godini proglašen je trail trkač Leo Zlokić, najboljom sportašicom kadetkinja taekwondo kluba Forteca Ena Prižmić dok je najuspješnija ekipa posada dvojca na pariće VK Ošjak, juniori Nikola Šeparović i Vito Prižmić.

Javno priznanje za pojedinačno postignuće u 2021. godini dodijeljeno je književnici Antoneli Marušić za roman Moja dota, a za kolektivno postignuće udruzi Miki Trasi za organizaciju prvog otočnog festivala djeteta Mala Vela Luka. Priznanje je uručeno predsjednici udruge Mirjani Žuvela.

Priznanje za najmanje 20 godina kontinuiranog rada i javnog djelovanja pripalo je FD Kumpanija, uručeno je predsjedniku društva Jozi Burmasu. Nagradu za životno djelo, Golubica Vele Luke, dobio je Ante Dragojević Beže za doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života u Veloj Luci.

"Svim Luškama i Lučanima, ali i svima onima koji Velu Luku nose u svome srcu, želimo sretan Dan Općine Vela Luka i blagdan Sv.Josipa, našeg nebeskog zaštitnika", čestitala je sumještanima načelnica Vele Luke Katarina Gugić.

19. travanj 2024 11:31