StoryEditorOCM
KorčulaHDZ-u zasmetali sezonski radovi

Načelnica Marija Klisura o teškoj mehanizaciji u srcu Lumbarde: Postavljamo cijev za slivne vode, još malo i gotovo!

Piše Dora Lozica
21. svibnja 2022. - 15:38

"Početak turističke sezone obilježile su gužve i radni strojevi u centru mjesta. Smatramo da ovakvo stanje proizlazi iz nestručnosti i neodgovornosti odgovornih u Općini Lumbarda", napisali su na svojoj službenoj Facebook stranici članovi HDZ-a Lumbarda. Ispod posta objavili su fotografije središta Lumbarde na kojima su vidljivi radovi, iskopani kanal sa cijevima uz pješčanu plažu te parkirani osobni automobili.

image

U Lumbardi su nastale polemike zbog radova u središtu mjesta

OO HDZ Lumbarda/Cropix

Što se točno radi, pitali smo načelnicu Općine Lumbarda Mariju Klisura.

"Postavljamo cijev za slivne vode, postavit ćemo i cestovnu rešetku da se slivne vode usmjere u more. Prema projektnoj dokumentaciji naša kanalizacija nije predviđena prikupljati oborinske vode, a na ovom se dijelu Lumbarde skupljaju slivne vode cijelog polja i sporednih ulica, još kad počnu murve, stvara se glib koji završi na plaži. Prvo smo mislili zamijeniti postojeći beton koji nije u dobrom stanju, a onda smo odlučili, kad već kopamo, postaviti i dodatne kabele za rasvjetu i struju na operativnom gatu. Radovi su se malo odužili, no trebali bi biti gotovi do kraja sljedećeg tjedna", objasnila je načelnica Klisura.

 

Izvođač radova je Obrt za morski ribolov vlasnika Zvonimira Lipanovića koji među registriranim djelatnostima ima i pripremne radove na gradilištu, završne građevinske radove i specijalizirane građevinske djelatnosti.

image

U Lumbardi su nastale polemike zbog radova u središtu mjesta

OO HDZ Lumbarda/Cropix

Budući da izvođač ne može izvesti dodatne radove, koristit će usluge podizvođača, ističe Klisura. Inače, radovi su u Općini Lumbarda dozvoljeni do 1. lipnja, a prošlog tjedna komunalni redar je bio na godišnjem odmoru, vraća se sljedećeg tjedna pa je načelnica obećala i više prometnog reda u središtu mjesta.

"Molimo sve mještane za malo strpljenja, ovi će radovi otkloniti problem stvaranja kratera na plaži, tamne oborinske vode koja izgleda puno ozbiljnije od onoga što jest, slivna voda s kolnika, a koja zahtjeva svaki put iznova čišćenje plaže i ravnanje bagerom. Osim toga, napravili smo izmjenu na jami koja je kolektor fekalnih voda na Trgu jutih naranči, podigli smo razinu kako se vode ne bi zadržavale što je stvaralo neugodan miris u središtu mjesta. Makli smo i strujne ormariće koji nisu radili, a svijetlećem bankomatu ovo je posljednja godina u središtu mjesta", najavila je načelnica Klisura.

20. travanj 2024 12:19