StoryEditorOCM
KorčulaPOČELA SEZONA, A...

Korčulani se pitaju kakvi su to građevinski radovi u samom središtu grada: Odgovore je dala gradonačelnica Silić Maroević...

Piše Dora Lozica
2. lipnja 2023. - 15:50

Iako je turistička sezona zagazila u tzv. "high season", čak su i brodari od danas prešli na ljetni vozni red, a čini se da je turista ove godine više no ikad, u središtu Korčule, na Trgu pomirenja, ili pokraj Spomenika, u tijeku su građevinski radovi.

Korčulani se pitaju o čemu se radi, a kako doznajemo od gradonačelnice Nike Silić Maroević, radi se o manjem sanacijskom zahvatu koji će uskoro biti gotov.

- Pristupili smo sanaciji zida i dijela pločnika pored Spomenika jer je površina postala opasna za hodanje zbog loše postavljene obloge. Osim toga, utvrdili smo potrebu dodatnog ukopavanja kabela javne rasvjete, a kad smo već sve to obuhvatili, odlučili smo promijeniti i sve popucale ploče, objasnila je gradonačelnica Silić Maroević.

Radovi će trajati nekoliko dana, ističe gradonačelnica koja moli sve sugrađane za strpljenje i razumijevanje s obzirom na sigurnosnu kao i estetsku važnost zahvata.

24. travanj 2024 01:57