StoryEditorOCM
KonavleIZLET U PRIRODU

Prava prilika za protegnuti noge: Agroturizam Konavle poziva sve zainteresirane na vođenu pješačku turu po Konavlima, donosimo detalje

Piše Dv
2. lipnja 2023. - 13:31

Agroturizam Konavle u nedjelju 4. lipnja 2023. godine, organizira vođenu pješačku turu po Konavlima i to na području Čilipa. Okupljanje sudionika je ispred Seoske kuće Čilipi obitelji Novaković, Čilipi u 15:30 sati.

Nakon dobrodošlice domaćina kreće se kružnom stazom koja vodi pokraj gospodarskih i ladanjskih objekata iz vremena Dubrovačke republike. Dužina staze je 8 kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima, pričama i osvježenjima trajati do 19:00 sati. Staze i puteljci su pretežito makadamski, djelom asfaltni bez većih uspona, ali se zbog dužine preporučuje sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te kapu i vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno za sve sudionike. Također, mole se svi oni koji dođu automobilima da koriste novi parking Seoske kuće koji se nalazi s južnu stranu gospodarstva. Lokacija parkinga prikazana je u fotografijama u galeriji. Crvenom je označena cesta od skretanja nakon aerodroma za Popovića i Molunat do mjesto parkinga. Žutim krugom označeno je mjesto na kojem će prije početka ture biti osoba za informacije.

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta "Konavle hike" kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije "Proljeće u Konavlima". Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organiziralo se čišćenje područja budućeg "Konavoskog eko parka" dok će se u narednom razdoblju organizirati događaji "Konavle pod zvijezdama" te "Piknik park". Manifestacija Proljeće u Konavlima sufinancirana je sredstvima Turističke zajednice općine Konavle.

18. travanj 2024 19:16