StoryEditorOCM
KonavleAgroturizam Konavle

Mjesto za druženje u prirodi: Budući Konavoski eko park postaje novo okupljalište Konavljana i posjetitelja

Piše DV/ Agroturizam Konavle
22. svibnja 2023. - 11:21

Proteklog vikenda dr.sc. Ines Hrdalo, profesorice s Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Agronomskog fakulteta u Zagrebu održala je predavanje "Važnost kroajobrazne arhitekture pri uređenju javnih površina", naglasila njihovu ulogu za zajednicu i bioraznolikost te je predstavila i zoning prostora budućeg "Konavoskog eko parka". Svi sudionici prvo su organizirano obišli lokaciju parka, a nakon izlaganja ideje i predavanja mogli su dati i svoje prijedloge za izradu pojektnog plana. Predavanje se održalo u kušaonici vina Vodopić.

image
Agroturizam Konavle

„Konavoski eko park" prvenstveno je namijenjen lokalnom stanovništvu i posjetiteljima sa željom da postane centralno mjesto druženja u prirodi, javnih događanja, manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i škole u prirodi, a moći će poslužiti i kao poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta i promociju poljoprivrede.

Ovaj projekt do sada su podržale Općina Konavle, s kojom je Agroturizam Konavle prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu na projektu „Konavoski ekološki park", Ministarstvo poljoprivrede RH koje je kroz projekt „Gledam svoje Konavle 3" osiguralo financijska sredstva namijenjena i raščišćavanju ovog prostora kao i izradi stručnog elaborata za izradu izvedbenog projekta. 

image

Zoning konavoskog eko parka

Agroturizam Konavle/Agroturizam Konavle

Turistička zajednica Općine Konavle je kroz projekt „Proljeće u Konavlima 2023." također podržala ovaj projekt kao i ostala događanja koja će se u okviru ovogodišnje manifestacije održati. Projekt „Konavoski eko park" su podržale i Hrvatske vode, vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle, a zalaganjem članova udruge Agroturizam Konavle raščišćen je veći dio prostora.

02. listopad 2023 06:40