StoryEditorOCM
DubrovnikNEDALEKO VRATA I SKALINA OD BUŽE

Neodgovorni bajkeri smetnja ulazu u Grad

21. kolovoza 2017. - 01:04

Od brojnih motora i motorina večeras je bilo gotovo nemoguće ući u povijesnu jezgru Grada sa sjeverne, odnosno sa strane popularne Buže. Neodgovorni bajkeri ili bolje rečeno oni koji bi željeli da ih se tako zove, gotovo su prepriječiliu ulaz u Grad s te strane. Najviše problema su imali pješaci po izlasku iz pothodnika ulice Iza Grada jer su motori bili parkirani i na skoro cijeloj širini zebre.
Mnogi su se sugrađani upitali što rade gradski komunalni redari. Jer, prizor nije ni najmanje oku ugodan, a od ugostitelja koji gravitiraju tom ulazu doznali smo da su redari više puta fotografirali nepropisno parkirane motocikle, mopede i motorine, ali- rekli su nam- nisu čuli da je bilo tko dobio kaznu. Upravo stoga su mnogi nastavili nepropisno parkiranje, vjerujući da neće imati nikakve neželjene posljedice. Sugrađani s kojima smo razgovarali ističu:- Premda je pronalazak parking- mjesta za automobile često ravan zgoditku na lutriji, činjenica je da ga motociklisti još uvijek mogu pronaći skoro bez problema. Dovoljno je spustiti se na parking ispod Tenisa, koji je rezerviran samo za njih ili parkirati uz pristupnu stazu za parking. No, mnogima je i to teško i parkiraju gdje im je najlakše, štpo stvara vrlo ružnu sliku.
 
Iako dio sugrađana ovakovo nepripisno ponašanje i parkiranje pripisuje bajkerima, činjenica je da vozači koji pripadaju toj subkulturi imaju stroge norme ponašanja i- prema riječima Prometne policije- s njima je najmanje problema. Jer, doznali smo, problem su oni koji se nazivaju bajkerima a zapravo se žele samo pokazati te od svega pokažu samo da posjeduju snažno vozilo, a ne i poznavanje prometnih propisa i prometnog bon- tona.  

16. travanj 2024 15:23