StoryEditorOCM
DubrovnikPAPA U DUBROVNIKU (2003. -2023.)

Don Marin Lučić, katedralni župnik o susretu s Ivanom Pavlom II.: Uzvišen je osjećaj kad nesvetac poput mene stoji blizu sveca

Piše Kristina Filičić
5. lipnja 2023. - 09:17
Hrvoje Raguž, Darinko Iveković i don Marin Lučić (s lijeva na desno) prinijeli su darove Svetome OcuPrivatni Album/

Tada kao 18-godišnji maturant koji je baš završio Pomorsko-tehničku školu, don Marin Lučić posebno u srcu čuva i često prebire sjećanja na veliki dubrovački dan kada nas je prije 20 godina pohodio papa svetac Ivan Pavao II.

- Sjećam se da smo večer prije bdjeli sa mladima, a cijeli dan 6. lipnja bio je baš sunčan. Završio sam srednju elektro smijer i baš sam trebao upisati teologiju tako da sam već tada išao prema svećeništvu – kaže katedralni župnik koji je prije dva desetljeća na svečanoj misi u gruškoj luci bio među onima koji su prinosili darove Svetom Ocu.

Don Marin je prinio CD ‘Ivan Pavao II i Dubrovnik’, a uz njega su bili još i Darinko Iveković i Hrvoje Raguž koji su, kako se navodi na web stranici Dubrovačke biskupije, prinijeli Bibliju i zbirku pjesama koju je opremio Josip Botteri Dini svojim slikama.

- Kako je biti u blizini sveca? Često se danas vratim na tu sliku, pogotovo kad dođu ti dani Ivana Pavla. Sebe gledam pored pape i to bude baš snažno kad vidiš sveca i mene nesveca – kroz osmijeh će omiljeni dubrovački svećenik pa nastavlja:

- Bilo je posebno, ono što mi je ostalo u srcu je ta krunica koju mi je on dao. To mi je baš lijepa uspomena od pape, pape sveca. Svi smo pozvani na svetost. Svetost jest obična a nekad nam se čini tako daleka. Izgleda odveć obično a tako uzvišeno. Svi smo na to pozvani – zaključuje don Marin Lučić.

17. travanj 2024 13:04