StoryEditorOCM
KulturaLazareti

Uz praizvedbu skladbe "Adio pameti" i izložbu koja prikazuje aktere legendarne Malnarove "Noćne more" otvoreni osmi Dani kulturnih i kreativnih industrija

Piše bruno lucić
24. studenog 2021. - 19:49

U Lazaretima su svečano otvoreni osmi po redu Dani kulturnih i kreativnih industrija, a upriličeno je i otvorenje izložbe fotografija Ivana Mihaljevića pod nazivom „Izvan okvira”, kao i praizvedba skladbe „Adio pameti” Slobodana Begića i Denisa Ajdukovića

Članica uprave DURA-e Marina Lazarević predstavila je ovogodišnji program te pozvala sve zainteresirane na ostala događanja u sklopu manifestacije. Dodala je kako je manifestacija postala tradicija u gradu, ali i mjesto umrežavanja i razmjene. Programi su edukativnog i prezentacijskog karaktera, a neka događanja će se zbog aktualne epidemiološke situacije moći pratiti online. Lazarević je na kraju zahvalila sponzorima.

Autor izložbe je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji, poglavito Zrinki Lucianović. Objasnio je kako je uspio stupiti u kontakt s akterima emisije "Noćna mora" Željka Malnara, kasnije"Nemoguće emisije" jer je tamo radio kao snimatelj te ih je htio snimiti "izvan okvira", izvan 'okvira' televizijskog kadra te ući u njihove živote i to izložba i prikazuje. 

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je kazala kako je sinergija koja se vidi iz programa 8. DKK najvažnija, a ujedno je naglasila važnost kvalitetne suradnje. Dodala je kako su Dani odlično mjesto za sudjelovanje i razmjenu mišljenja, a poželjela je uspjeh manifestaciji u godinama koje dolaze. 

Uveličale su otvaranje članovi Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik. Osmi Dani kulturnih i kreativnih industrija održat će se do 26. studenog.

17. travanj 2024 15:21