StoryEditorOCM
KulturaKorakom boema

Uspješna i često nagrađivana autorica: U Metkoviću predstavljena zbrika poezije Bosiljke Kužić iz Staševice

Piše Ante Šunjić
26. studenog 2022. - 15:07

Predstavljanje zbirke poezije Bosiljke Kužić iz Staševice pokraj Ploča organizirano je u metkovskom Gradskom kulturnom središtu, u nazočnosti velikog broja ljubitelja poezije.

Zbirku je predstavila prof. Nikolina Anković,, moderator je bio Markica Vuica, a recitacije su izveli Marija Grgurinović Bebić i učenici Srednje škole Metković. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se prof. Marko Mustapić i Marin Radaljac, a organizator predstavljanja zbirke bila je Udruga Baštinik.

Stihovi Bosiljke Kužić, koji oslikavaju njenu poeziju, svojim izričajem stavljaju je visoko u hrvatsko pjesništvo, a koje ona samozatajno piše i objavljuje bez većeg glamura, napisao je urednik zbirke poezije ‘Korakom boema‘ Zdravko Odorčić. Bosiljka Kužić izdala je i zbriku poezije ‘Šaputanje s morem‘.

Rođena je 1956. godine u Staševici, gdje živi s obitelji i radi kao službenica u Gradu Ploče. Pjesme piše od srednje škole u Dubrovniku i nalaze joj se u preko 50 međunarodnih zbirki, najviše u Kulturi snova Zagreb.

Nagrađivana je s preko 350 nagrada pjesničkih grupa iz cijelog svijeta. Rado sudjeluje na pjesničkim druženjima i strastveni je fotograf s nagrađenim fotografijama. Udana je žena s dvoje odrasle djece i ponosna baka dvojice unuka.

19. travanj 2024 17:21